Всички държави в ЕС да имат свои закон за санкции

...
Всички държави в ЕС да имат свои закон за санкции
Коментари Харесай

Скоро всички държави в ЕС ще имат свой ”Закон Магнитски”

Всички страни в Европейски Съюз да имат свои закон за наказания против лица, които са нарушили човешки права, злоупотребяват с власт и въздействие и са недосегаеми и безнаказани досега.
Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) се приготвя да изиска националните парламенти на страните членки да стартират разисквания и приемане на собствен ”Закон Магнитски”, в който да има целенасочени наказания против лица, виновни за съществени нарушавания на правата на индивида и се употребяват с безотговорност в своите страни. Санкциите плануват заледяване на сметки, отвод на визи и забрани за влизане в страната.

Информацията е от формалната страница на ПАЕС, в която се споделя, че Комисията по правни въпроси е приела съответна проекторезолюция към отчета на Доналд Андерсън, озаглавен „ Магнитски и оттатък него – битка с безнаказаността посредством целенасочени наказания “.

Текстът на отчета на британски език може да видите ТУК

" Целевите наказания са ориентирани към физическите лица, които заобикалят икономическите условия, каквито имат елементарните хора, държат сметка на лицата, които са директно виновни за конфликтни дейности. Самото им битие би трябвало да има възпиращ резултат върху евентуалните причинители на съществени нарушавания на човешките права, които се усещат предпазени от задържането им в личните им страни, само че желаят да се радват на плодовете на своите злоупотреби в чужбина ", акцентира Аднерсън.

При приемането на такова законодателство страните ще подсигуряват, че съблюдават Резолюцията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и черните описи на Европейски Съюз за битка с тероризма, в които се плануват обективни и транспарантни процедури за налагане на целеви наказания, каквито има за терористични закононарушения. Резолюция приканва още страните да се въздържат от съдействие с всевъзможни политически стимулирани преследвания, свързани с аферата " Магнитски ".

Докладът следва да бъде разискван на зимната сесия на ПАСЕ в Страсбург (21-25 януари 2019 г.). Това е продължение на Резолюция 1966 (2014) по отношение на " Отказване на безнаказаността за убийците на Сергей Магнитски ".

В Българския парламент подобен план закон e евентуално да бъде импортиран единствено от депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, защото сега против него и основния прокурор Сотир Цацаров тече процедура за налагане на наказания по „ Закона Магнитски “ в Съединени американски щати. Всички промени в законодателството в страната ни, които директно засягат Пеевски, се вършат персонално от него, макар че в никакъв случай не е стъпвал в Народното събрание, където е формалното му работно място.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР