Всички бенефициери, сключили договор с ДФ Земеделие“ по мерките от

...
Всички бенефициери, сключили договор с ДФ Земеделие“ по мерките от
Коментари Харесай

Пчеларите подават заявления за плащане от 13 юни

Всички бенефициери, сключили контракт с Държавна фирма „ Земеделие “ по ограниченията от Националната стратегия по пчеларство (НПП) от банкет 2022 година, могат да подават заявки за заплащане от 13 юни 2022 г.

Отчитането на дейностите, ориентирани към сдружения, групи и организации на производители на пчелен мед, ще се прави в централно ръководство на Държавна фирма „ Земеделие “ – Разплащателна организация, ул. „ Гусла “ № 3. По всички останали ограничения заявки за заплащане се подават в регионалните дирекции на Държавна фирма „ Земеделие “.

За всяка от посочените в контракта действия от ограниченията на НПП може да бъде подадено настрана заявление за заплащане, написа Agrozona.bg.

Важно условие е претендентът да има годна регистрация като аграрни собственик в регистъра на земеделските стопани на МЗм, да е подал настояща информация за пчелините и броя на пчелните фамилии в регистъра на пчелините, воден от БАБХ, да няма отговорности към държавния бюджет и да не е осъждан.

Кандидатите могат да изтеглят пример на заявката за заплащане от интернет страницата на Държавна фирма „ Земеделие “.

Припомняме, че по Националната стратегия по пчеларство за 2022 година са утвърдени 2 267 претенденти за подкрепяне, като договорираната финансова помощ е в размер на 9 102 472 лева.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР