Всички английски клубове решиха да се оттеглят от Европейската Суперлига.

...
Всички английски клубове решиха да се оттеглят от Европейската Суперлига.
Коментари Харесай

Официално: Всички английски клубове се оттеглиха от Суперлигата

Всички британски клубове взеха решение да се отдръпват от Европейската Суперлига.

„ Челси " беше първият клуб, който реши да напусне шампионата, само че „ сините " оповестиха новината последни. С най-ранно публично мнение излязоха от „ Манчестър Сити ", които бяха последвани от „ Тотнъм ", „ Арсенал ", „ Ливърпул " и „ Манчестър Юнайтед ", написа gong.bg.

Ето какво написаха от футболните клубове:

„ Арсенал” : „ В резултат на това, че се вслушваме във Вас и в по-широката футболна общност през последните дни, ние се отдръпваме от препоръчаната Суперлига. Допуснахме неточност и се извиняваме за нея”.

„ Ливърпул” : „ Футболен клуб „ Ливърпул” може да удостовери, че нашето присъединяване в препоръчаните проекти за образуване на Европейска Суперлига е прекъснато.​ През последните дни клубът получи представителства от разнообразни основни заинтригувани страни, както вътрешно, по този начин и външно, и бихме желали да им благодарим за скъпия принос”.

„ Манчестър Юнайтед” : „ Манчестър Юнайтед няма да взе участие в Европейската Суперлига. Вслушахме се деликатно в реакциите на почитателите ни, държавното управление на Обединеното кралство и други заинтригувани страни. Оставаме отдадени на работата с други от футболното общество, с цел да излезем с устойчиви решения на дълготрайните провокации пред играта”.

„ Тотнъм” : „ Съжаляваме за безпокойството, породено от предлагането. Смятахме, че е значимо нашият клуб да взе участие в създаването на възможна нова конструкция, която се стреми да обезпечи по-добре финансовата почтена игра и финансовата резистентност, като в същото време дава доста по-голяма поддръжка за по-широката футболна пирамида. Ние имаме вяра, че не би трябвало да стоим на едно място и че спортът би трябвало непрекъснато да преразглежда надпреварите и ръководството, с цел да подсигурява, че играта, която всички обичаме, продължава да се развива и вълнува почитателите по целия свят. Бихме желали да благодарим на всички тези поддръжници, които показаха своите премислени отзиви ". Това съобщи президентът на „ Тотнъм” - Даниел Леви.

„ Челси” : „ Както бе обявено по-рано довечера, футболен клуб „ Челси” може да удостовери, че е почнал формалните процедури за отдръпване от групата, разработваща проекти за Европейска Суперлига. След като се присъединихме към групата в края на предходната седмица, в този момент имахме време да разгледаме въпроса напълно и взехме решение, че продължаващото ни присъединяване в тези проекти няма да бъде в най-хубав интерес на клуба, нашите последователи или по-широката футболна общност”.

Висшата лига и ФА са безапелационни, че няма да санкционират клубовете, влезнали в Суперлигата, само че ще бъдат подхванати директни дейности против самите притежатели.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР