Всички 56 зарядни станции за новите електрически автобуси, част от

...
Всички 56 зарядни станции за новите електрически автобуси, част от
Коментари Харесай

Всички зарядни станции за новите електроавтобуси вече работят

Всички 56 зарядни станции за новите електрически рейсове, част от които към този момент обслужват линиите на градския превоз в Бургас, към този момент са пуснати в употреба.

12 от устройствата са ситуирани на тролейбусното хранилище в комплекс " Меден рудник “, а останалите в базата на " Бургасбус “. Броят им е съгласуван с електрическите рейсове, като за всеки от тях е планувана независима станция.

Към сегашния миг в Бургас, от общо 56, са доставени 12 9-метрови рейса, 10 18-метрови и 6 12-метрови. Останалите транспортни средства ще дойдат в Бургас до няколко седмици.

С стартирането в употреба на електрическите рейсове ще се обезпечи по-голяма компактност на обслужване по бързите линии. Друго значимо преимущество е, че с по-интензивно обслужване няма да нараства количеството нездравословни излъчвания по маршрутите им, покриващи най-оживените градски зони.

Автобусите са с съвременен външен и вътрешен дизайн и оферират изцяло удобно обслужване на пасажерите. Осигурен е достъп за жители с понижена подвижност, обособени са места за пътуващи в инвалидни колички, както и за майки с бебешки колички. Позициите за тях са обозначени и обезопасени.

Идеята е екологичните транспортни средства да се движат най-вече по маршрутите бул. " Иван Вазов " – пл. " Царица Йоанна " – ул. " Булаир " – бул. " Демокрация ", както и трасето по цялото продължение на Приморски парк, което е най-предпочитаната зона за отдих за жителите и гостите на Бургас.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР