Всеки знае, че кремът за лице трябва да бъде избран

...
Всеки знае, че кремът за лице трябва да бъде избран
Коментари Харесай

Как да изберем крем за лице според възрастта

Всеки знае, че кремът за лице би трябвало да бъде определен съгласно вида кожа. Възрастта също е значима, тъй като в тялото протичат избрани процеси, които карат кожата да избрани потребности. Въпросът е можете ли да употребявате крем не за вашата възраст? Как да изберем крем за лице съгласно възрастта?

Много огромният избор от кремове за лице не улеснява избора на най-хубавия. На първо място, би трябвало да определите вашия вид кожа и според от това да изберете хидратиращ, срещу бръчки, регенериращ или може би предпазен крем. Вашата възраст също е значим индикатор тук. Научете разпоредбите за избор на крем съгласно възрастта и разберете какви съставки да търсите в него, тъй че да служи най-добре на вашата кожа.

Защо кремът би трябвало да бъде определен съгласно възрастта?

Редовната грижа за кожата е активност, която оказва въздействие върху нейното положение и здраве. Кожата обаче се трансформира с годините – тя съзрява дружно с вас и по този метод нейното положение се утежнява с възрастта и нейните потребности също нарастват. Поради обстоятелството, че кожата се трансформира дружно с вас, би трябвало да изберете подобаващата грижа според от възрастта си.

Как се трансформира кожата? Юношеството е обвързвано с хормонална стихия, по време на която могат да се появят разнообразни кожни проблеми, а изборът на крем може да бъде много огромно предизвикателство. След този интервал настава стабилизиране и тогава можете да определите вида кожа и да коригирате грижите. След това кожата остарява, което е изцяло натурален биологичен развой. Затова е значимо да знаем по какъв начин да изберем за лице съгласно възрастта.

Заедно с естествения развой на стареене на кожата се трансформират и нейните самостоятелни потребности. Така че дано посрещнем измененията и умишлено да изберем крема във връзка с неговия състав и свойства. Възрастовите маркировки са потребни за това.

Най-общо казано, младата кожа, т.е. тази под 25 години, няма специфични условия, по тази причина грижата би трябвало да се концентрира върху вида кожа и нейните настоящи потребности. От 25-годишна възраст стартира процесът на стареене на кожата и тя последователно губи своята сбитост и разтегливост – от година на година количеството на колаген понижава с 1-2%, също така дебелината на кожата понижава с 5-6% на всеки 10 години.

По-късно в живота, т.е. след навършване на 45 години, се вижда видимо разпределяне и загуба на влага. Тук се демонстрира основната роля на кремовете за лице, които би трябвало да бъдат приспособени към тези процеси. На възраст 25-45 години би трябвало да посегнете към хидратираща, стягаща и срещу бръчки козметика, а след 45 – интензивно овлажняваща и възстановяваща естествената защитна преграда на кожата.

Млада кожа – крем за лице след 20 години

На възраст 25-30 години стартира процесът на стареене на кожата. С това имаме поради прогресивно закъснение на метаболизма на кожата, което се развива с течение на времето.

Производството на колаген последователно се забавя и колагеновите нишки стават по-твърди, което е изключително видимо в структурата на кожата. Първите бръчки могат да се появят, за благополучие нормално невидими с невъоръжено око, в случай че не сте склонни към мощна гримаса – тук можете да видите хоризонтални мимически бръчки на челото или така наречен лъвска вадичка (две отвесни линии, минаващи сред веждите).

Производството на липиди също е понижено, което прави кожата по-малко овлажнена и губи защитните си качества. Въпреки това кожата към момента може да се регенерира дейно и да възвърне сияйния си тип, да вземем за пример след безсънна нощ.

Дерматолозите считат, че това по какъв начин се грижите за кожата си като млад дефинира по какъв начин ще наподобява тя след 10, 20 или 30 години. Така че, приемайте достигането на 25-годишна възраст като време за използване на подобаващи привички срещу стареене, с цел да минимизирате появяването на бръчки по-късно.

Как да се грижим за кожата след 20 години?

Кожата е по-податлива на замърсяване и неподходящи външни фактори. Двадесетгодишните и малко по-възрастните девойки би трябвало да се концентрират върху цялостното разчистване и унищожаване на грима, хидратацията, както и отбраната от слънцето и замърсяването.

Диетата също е значима тук – несъответстващото хранене може да усили възпалението, да вземем за пример обвързвано с акне при възрастни. В кремовете за 20-годишни би трябвало да търсите съставки, които овлажняват и оказват помощ в битката със свободните радикали, които (под въздействието на ултравиолетовите лъчи) могат да увредят керамидите, клетките и ензимите.

Кремът за лице 20+ би трябвало да съдържа:

  • – тя е най-силното овлажняващо вещество; свързва до 250 водни частици, които по-късно се съхраняват в кожата;
  • – успокоява и овлажнява сухата кожа и я обогатява с скъпи витамини;
  • – регенерира, подкрепя почистването и освежаването, поддържа младостта на кожата;
  • – предизвиква производството на колаген, пази клетките на кожата и озарява;
  • – бори се със свободните радикали и забавя процеса на стареене;
  • каротеноиди – имат антиоксидантни свойства;
  • флавоноиди – демонстрират противовъзпалителни и антиоксидантни свойства;
  • слънцезащитен крем – най-малко 30 SPF.

Също по този начин е добре да се вкарат околоочни кремове срещу бръчки, да вземем за пример въз основата на хиалуронова киселина или витамин С. До 30-годишна възраст кожата към очите става тънка и деликатна. За страдание този развой напредва и по този метод признаците на стареене се виждат по-бързо. Тогава се появяват първите бръчки под очите. Правилно подбраният околоочен крем освен ще забави появяването на бръчки, само че и ще донесе облекчение и ободряване, да вземем за пример след тежка работа пред компютър.

Kрем за лице за след 30 години

След 30-годишна възраст бръчките стават по-трайни, което ги прави по-видими. Кожата също стартира да губи своята младежка сбитост и лъчезарен искра. Също по този начин й е по-трудно да се регенерира след тежка нощ, появяват се сенки, подутина, цветът става несиметричен и непрозрачен. Самият епидермис е по-податлив на изсушаване и по-чувствителен. Това е моментът, в който би трябвало да включите малко по-богати кремове за лице за 30-годишни.

След 30-годишна възраст върху кожата стартират да се появяват последствията от младежките неточности и неуважение. Естествените процеси, в това число ексфолирането на епидермиса, също се забавят, тъй че си коства кремът да съдържа съставки, подпомагащи процеса на възобновяване на клетките.

Как да се грижим за кожата след 30 години?

Кожата на трийсетгодишните се разграничава доста от тази на двайсетгодишните. Много по-лошо е неправилната грижа, погрешно направеното унищожаване на грим или неприятно подбрана козметика. Грижата би трябвало да е ориентирана към разчистване с унищожаване на грим и потребление на крем, който освен ще укрепи и подкрепи възобновяване на нарушената защитна преграда, само че и ще подкрепи регенеративните процеси.

Кремовете за 30-годишни би трябвало да съдържат на първо място овлажняващи, срещу стареене и подмладяващи съставки, които ще оказват помощ за понижаване на към този момент наличните бръчки. Добре е те да съдържат и успокояващи и защитни съставки под формата на растителни екстракти или витамини, които да поддържат цялостното положение на кожата.

Кремът 30+ би трябвало да съдържа:

  • ретиноиди – подтикват естествения развой на възобновяване на кожата;
  • AHA хидроксилни киселини – подкрепят процеса на ексфолиране на епидермиса;
  • витамин Е – има подмладяващ ефект;
  • коензим Q10 – енергизира кожните кафези и има антиоксидантни свойства;
  • висок UV филтър.

След 30-годишна възраст си коства да включите серум срещу стареене или регенеративен серум с уместно висока централизация на хранителни субстанции. Благодарение на серума действието на крема за лице ще бъде обогатено и подсилено. Например, когато кожата е раздразнена, препаратите с добавка на водорасли и пептиди са съвършени. Също по този начин е добре да употребявате постоянно скраб за лице, който естествено ще ексфолира мъртвите кожни кафези и по този метод ще разкрие нова и сияйна кожа.

Зряла кожа – крем за лице след 40

След 40-годишна възраст броят на мастните жлези понижава, което губи естествената си опора във връзка с хидратацията, а в следствие – запазването на еластичността. В допълнение, мускулите стартират да губят размера си, което трансформира овала на лицето.

В менопаузата (обикновено сред 45 и 55 години) настава недоразвитост на кожата вследствие на намаление равнищата на естроген. Атрофията на кожата се отнася до понижаване на еластичността, по-голяма сензитивност към увреждане и изразена загуба на дебелина. Обезцветяването, кръвоносните съдове и бръчките стават все по-видими.

Грижата за кожата на 40-годишните би трябвало да е ориентирана към навлажняване, поддържане и стимулиране на нейното възобновяване. Трябва да посегнете към кремове, които ще оказват помощ за задържането на вода в епидермиса.

Как да се грижим за кожата след 40 години?

При кожата на 40-годишните се вижда доста намаляване на еластиновите и колагенови нишки (процесът стартира към 30-годишна възраст и до 40-годишна възраст понижението е към 10%). Следователно грижата би трябвало да се концентрира върху две области: понижаване на признаците на стареене, както и регенерация и стимулация.

Много значимо е стимулирането на кожните механизми, които ще забавят процеса на стареене, както и инжектирането на подобаващи субстанции, които ще изгладят бръчките и ще обезпечат лифтинг резултат. Тук също се предлагат витамини С и А, хиалуронова киселина и ретинол, само че си коства да посегнете към по-плътни и богати формули, които ще подобрят хидролипидната преграда на кожата.

Кремът 40+ би трябвало да съдържа:

  • хиалуронова киселина – овлажняващ, успокоителен, нормализиращ и антиейдж ефект;
  • ретинол (производно на витамин А) – усърдно тествана ефикасна съставна част срещу стареене и срещу бръчки;
  • витамин С – усъвършенства тонуса на кожата и изсветлява обезцветяването
    протеини, да вземем за пример от пшеница или ориз – усъвършенстват равнището на хидратация и имат позитивен резултат върху нейния тонус;
  • колаген – подкрепя процесите на възобновяване, овлажнява, усъвършенства плътността, еластичността и стегнатостта;
    коензим Q10 – има подмладяващ, овлажняващ и лифтинг резултат
    висок UV филтър.

Струва си да потърсите кремове, съдържащи фитоестрогени, да вземем за пример ресвератрол, който е един от най-силните антиоксиданти. Трябва да се погрижите и за кожата под очите, тъй като в този момент тя е най-изложена на провисване и наблягане на всички дефекти на неприятен метод на живот или несъответстваща грижа.

Крем за лице за след 50 години

Кожата след 50 става доста тънка, груба и суха. В резултат на това всички спукани капиляри стават по-видими, има и т.нар сенилно обезцветяване. Освен това усилва податливостта му към механични повреди и деформации, да вземем за пример бръчки от сън, които мъчно се изглаждат.

Мастните възглавнички избледняват, оставяйки лицето хлътнало и изглеждащо изтощено или тъжно. Лицето освен губи своята V форма, само че двойната брадичка е по-видима или т.нар пуешка шия. Тъмните кръгове и подпухналостта под очите се трансформират в огромен проблем.

След 50-годишна възраст защитната липидна обвивка изчезва, по тази причина грижата би трябвало да включва липидни кремове, които ще запечатат епидермиса и по този метод ще предпазят от дехидратация.

Как да се грижим за кожата след 50 години?

Основната цел на грижата би трябвало да бъде стягане и подсилване на кожата. Трябва да изберете препарати и кремове, които моделират овала на лицето и подкрепят удебеляването на мрежата от колагенови и еластинови нишки.

След това е доста значимо навлажняване и поддържане, както и запълване на празнините в липидната обвивка. В допълнение към общоприетите съставки срещу стареене си коства да потърсите такива с леко омазняващо и подхранващо деяние, като натуралните масла.

Кремът 50+ би трябвало да съдържа:

  • колаген ;
  • хиалуронова киселина ;
  • пептиди – въздействат върху синтеза на колаген и еластин, усъвършенстват тонуса на кожата, форсират възстановителните процеси;
  • керамиди – липиди, запечатващи със предпазен пласт на епидермиса;
  • ретинол – има регенериращо и стимулиращо действие;
  • витамин C – изсветлява кожата и оказва помощ за изсветляване на възрастовите петна.

Шията и деколтето също изискват спомагателна грижа, защото те демонстрират времето по-бързо, в сравнение с лицето. Тук можете да посегнете към специфични кремове за деколте или да изберете повсеместен крем за лице, шия и деколте. Тук извънредно оказват помощ и автоматизираните разтривки, които спомагат за опазване на младежката сбитост.

Можете ли да употребявате крем, който не е подобаващ за вашата възраст?

Може да срещнете такова изказване, че не трябва да посягате към кремовете срещу бръчки в млада възраст. Някои хора настояват, че това може да направи кожата „ мързелива “, защото тя получава съставки със мощен резултат срещу стареене прекомерно рано. Други обаче настояват, че по този метод можете да подхраните и подготвите кожата за ресурси и да я предпазите от признаците на стареене. Как е в действителност?

Доскоро разпоредбите за потребление на кремове според от възрастта бяха много строги. Това означаваше, че 30-годишен не би трябвало да употребява кремове, предопределени за 50-годишни. Днес козметолозите и кожните лекари са се отдалечили малко от това и показват, че кремът би трябвало на първо място да бъде съгласуван с настоящите потребности на кожата.

Прост образец. След 25-годишна възраст производството на колаген понижава, което с времето прави кожата все по-отпусната и набръчкана. Дори в случай че към момента не виждате никакви признаци на стареене, само че сте забелязали, че кожата е по-малко еластична, нежните кремове срещу стареене към този момент могат да бъдат включени в рутинната ви грижа за кожата.

Ако кожата е матова, обезводнена, допустимо е хидролипидната обвивка да е повредена, по тази причина тук лек хидратиращ крем може да не се оправи с казуса и ще ви е нужен мощен овлажнител, който ще обезпечи оптимално равнище на хидратация и в по-дълбоките пластове на кожата, а освен на нейната повърхнина.

Сега най-важното. Ако видите съставките, които търсите в крем за грижа от друга възрастова група, можете да посегнете към него. Дори да сте на 30 години и единственият крем, който ви подхожда е този след 50 години. В взаимозависимост от възрастта кремовете се разграничават по дейни съставки, централизация и формула. Затова, в случай че имате съответен проблем, който желаете да разрешите, наличието на козметиката е по-важно от това за кого е предопределена.

Когато избирате крем за лице, използвайте здравия разсъдък. Индивидуалните потребности на вашата кожа би трябвало да са преди всичко.

Подходящите за възрастта кремове се оправят с универсалните характерни за възрастта проблеми, които пораждат от стареенето. Въпреки че измененията, породени от стареенето, засягат всички нас, при други някои процеси настъпват рано или късно, в по-голяма или по-малка степен. Ето за какво някои кремове може да не са ефикасни за вас, в случай че кожата ви е на напълно друг стадий или се бори със характерни проблеми. Състоянието на кожата се въздейства освен от възрастта, само че и от хормонални нарушавания, болести и даже средата, в която живеете.

Въпреки това, в случай че нямате съществени проблеми с тена, тогава такова маркиране на възрастта може да ви бъде потребно. Той ще бъде самобитен справочник към кой артикул да достигнем в даден интервал от живота и кои кремове да включим в грижата при смяна на индикатора.

Подходящ за възрастта крем – обобщение

Следователно, насоките за това по какъв начин да изберем крем за лице съгласно възрастта не може да бъдат подценявани. Въпреки че можете да посегнете към кремове, ориентирани към друга възрастова група, имайте поради също, че доста козметични артикули даже нямат етикет дали са подобаващи за 20-, 30- или 50-годишни. Така че ключът е да анализирате състава и да го следвате, а не просто да гледате номерата на етикета.

Съобразените с възрастта кремове са тип облекчение и ви оказват помощ да се ориентирате в офертата на магазина, само че това не е единственият фактор, с който би трябвало да се съобразите. На първо място, обърнете внимание на действието и грижата, която кремът обезпечава и какво дава отговор на потребностите на вашата кожа.

 

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР