Всеки втори българин, или 52%, вярват, че вирусите се създават

...
Всеки втори българин, или 52%, вярват, че вирусите се създават
Коментари Харесай

Всеки втори българин вярва, че вирусите се създават в лаборатории на правителствата


Всеки втори българин, или 52%, имат вяра, че вирусите се основават в държавни лаборатории. Всеки трети обаче не се интересува от научни открития или софтуерни вести. Цели 92% в никакъв случай не се задълбават в научните проблеми. А голяма част от хората считат, че този тип информация просто не му би трябвало в всекидневието.

Даните са от изследване " Евробарометър " за това какво знание имат жителите на Европейски Съюз, по какъв начин го поддържат и какво е отношението им към науката и технологиите.

Всеки трети българин въобще не се интересува от научни открития или събития и процеси в света на технологиите. 40 на 100 в никакъв случай не са гледали документални филми за просвета и технологии и не четат публикации и списания на научна тема. Близо 50 % не разискват сходни тематики в фамилията и с другари.

Същото изследване демонстрира, че 52% от българите имат вяра, че вирусите са създавани в държавни лаборатории, с цел да бъде следена свободата ни. Други 29% не знаят дали това е правилно или погрешно. 26% пък споделят, че въобще не ги интересуват вести от медицината, а още 58% демонстрират " сдържан интерес ".

Общо 37 страни са обхванати в изследването. Никъде другаде не толкоз висок делът на хората, които споделят, че във всекидневието им не е нужно да знаят какво се случва в науката. Спрямо същото такова изследване от 2005 година тази група се е нараснала с 12 пункта, а българите, за които просвета и технологии са значими, са намалели със 7 пункта до 18%.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР