Всеки ваксиниран или преболедувал COVID-19 пациент образува антитела, насочени срещу

...
Всеки ваксиниран или преболедувал COVID-19 пациент образува антитела, насочени срещу
Коментари Харесай

Вирус-нутрализиращите антитела като маркер за оценка на имунитета след преболедуване или ваксиниране срещу COVID-19

Всеки имунизиран или преболедувал COVID-19 пациент образува антитела, ориентирани против характерни сектори на вирусната повърхнина на SARS-CoV-2. Това са характерен вид антитела характерни против тъкмо избрана конструкция на SARS-CoV-2 и са известни като вирус-неутрализиращи. Вирус-неутрализиращите антитела имат свойството да се прикрепят към конструкция на шиповидния (Spike) гликопротеин на ковид, наречена RBD. По този метод вирус-неутрализиращите антитела не разрешават навлизането на вируса в клетката и инфектирането. Именно тези вирус-неутрализиращи антитела са защитните молекули, които дават оценка на хуморалния ви имунитет, който е добит естествено след преболедуване след имунизирането.



GenScript® е американската компания и е единсвената патентовала и записала своя артикул cPass™ SARS-CoV-2 Virus Neutralizing Antibody тест за отчитане наличието на вирус-неутрализиращи антитела в кръвен серум или плазма с утвърждението от Американската Агенция по храни и медикаменти (FDA) и CE-IVD регулаторни органи за Европа. cPass™ е и единственият в страната тест, чието само предопределение е оценката на генерираните вирус-неутрализиращи антитела след преболедуването.



cPass™ регистрира наличието на вирус-неутрализиращите антитела в проценти (граничната стойност е 30%), като ги разграничава от останалите IgG-антитела с ниска протективна стойност. Тестът cPass™ пресъздава в лаборатория свързването на вируса към неговия рецептор в човешката клетка, и по какъв начин наличието на вирус-неутрализиращите антитела, ориентирани тъкмо против RBD-частицата в серума на пациента, повлиява това.



Отрицателен резултат от този тест (<30%) демонстрира, че пациентът не е образувал вирус-неутрализиращи антитела при преболедуване (или след ваксинирането) и има възможност да бъде инфектиран. Стойности над 30% вирус-неутрализиращи антитела е знак за задействан хуморален имунен отговор и отбрана от SARS-CoV-2.

Това е един от методите, по които се прави оценка успеваемостта на поставената ваксина за всеки субект.

Масово употребяваните антителни проби мерят количествено единствено антителата клас IgG за отминала зараза и са ориентирани към други структури на SARS-CoV-2, които имат по-малко отношение към серопротекцията на имунизирания пациент.

cPass™ на GenScript е разгласен от FDA като единствения тест с предопределение за определяне на вирус-неутрализиращи антитела за COVID-19.



На самостоятелно равнище, всеки един от нас генерира друг по мощ и успеваемост имунен отговор към имунизациите. Обективният белег за оценка на това, в числено изражение в проценти, е резултатът от cPass™ теста.

Търсете теста на GenScript® в следните лаборатории:



Материалът е възложен от Елта-90 М.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР