Всеки трети литър гориво, което наливаме в резервоара на автомобила,

...
Всеки трети литър гориво, което наливаме в резервоара на автомобила,
Коментари Харесай

Валентин Златев: Всеки трети литър гориво е контрабанден внос, държавата губи над милиард от неплащането на данъци

Всеки трети литър гориво, което наливаме в резервоара на автомобила, е от контрабанден импорт и за него не са платени налози. 30 на 100 от горивата е в сивият бранш съгласно Министерството на финансите, само че съгласно мен делът е малко по-голям. Това съобщи Валентин Златев, началник на Българската петролна и газова асоциация, след откриването на европейски конгрес за развиването и бъдещето на бранша в Европа. Държавата губи сред 1,1-1,2 милиарда лева от укриване на налози върху доставките и продажбите на течни горива, демонстрира разбор на Министерството на финансите за 2015 година, разясни Златев. България има потребност от тези пари, с цел да се развива. Българските консуматори имат потребност казусът да се реши, тъй като постоянно противозаконните горива са некачествени, повреждат колите и замърсяват въздуха, разясниха специалисти.

На въпрос за контрола на на страната върху търговията на горива Валентин Златев отговори, че до момента в който „Лукойл Нефтохим“ е проверяван непрестанно, 7 пъти в последните години, има народен представител, търговец на горива, който не е тестван нито един път.

Новият закон за търговия с горива е изцяло подготвен и е координиран сред всички заинтригувани министерства и ведомства, сподели министърът на енергетиката Теменужка Петкова. Проектът ще пресече сивия бранш, тъй като основава единни непротиворечащи си правила. Всички търговци на горива ще бъдат на регистрационен режим. Генералният шеф на Европейската организация Джон Купър заяви, че сходни проблеми с кражба на горива от тръбопроводите и с подправени документи в бензиностанции се срещат и в други европейски страни, даже във Англия. Асоциацията е предала на българския бизнес отчети за положителните практики в Чехия, Унгария и Полша, които са свели до най-малко сивия бранш в пазара на горива.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР