Всеки си носи своя кръст, подчерта свещеникътРазпети петък е денят,

...
Всеки си носи своя кръст, подчерта свещеникътРазпети петък е денят,
Коментари Харесай

Отец Иван: Всички можем да бъдем по-добри, но явно не искаме

Всеки си носи своя кръст, акцентира свещеникът

Разпети петък е денят, в който Исус Христос е разпнат на Кръста, с цел да изкупи греховете на човечеството. Даваме ли си сметка за саможертвата му във времена на тествания?

"Всички можем да бъдем по-добри, само че не желаеме, очевидно. Дяволът доста пречи, доста е остроумен и кара човек да се нервира, ядосва... и тогава Дяволът се радва ", сподели отец Иван пред

"Дяволът изкушава доста, само че ние не трябва да се поддаваме. Най ни изкушава това, което нямаме, само че желаеме да имаме ", добави той.

Според отец Иванвярата в Бога ни оказва помощ в такива случаи. "Вярата в Господа ще ни помогне с всичко, Той няма да ни остави, само че би трябвало да имаме вяра същински в Него и когато кажеш "Така ще бъде " - по този начин ще бъде. Виждаш кое е положително - което дава Бог - и ще го правиш него ", уточни свещеникът в студиото.

И акцентира, че всеки си носи своя кръст.

"Бог е дал на всеки човек кръст да носи и този кръст му е тъкмо на неговия тил. Един починал и влезнал в Рая. Петър му споделил - "Иди си вземи кръста ". И той гледа този-онзи и си споделил "Ще взема по-големия ". Но не могъл да го носи. Петър му споделил - "Вземи си дребния кръст ", описа отец Иван.

Най-важно е смирението. "Човек би трябвало да търпи, да се смирява с всичко, което не може да получи. Човек би трябвало да се стреми да прави положително - правиш ли положително, няма да сгрешиш ", безапелационен бе събеседникът на Ганиела Ангелова.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР