Всеки шантаж и опит да се създаде вътрешен смут са

...
Всеки шантаж и опит да се създаде вътрешен смут са
Коментари Харесай

Путин: Всеки шантаж и опит за смут за обречени на неуспех

Всеки шантаж и опит да се сътвори вътрешен ужас са обречени на неуспех, съобщи късно нощес в телевизионно послание съветският президент Владимир Путин, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Той благодари на руснаците за техните “издръжливост, единение и национализъм ” през последните дни - откакто Евгений Пригожин се закани да смъкна властта в Москва, само че спря с армията си “Вагнер ” пред столицата след договаряния.

В първото си изказване от тези събития Путин акцентира, че всички опити за основаване на вълнения са обречени на крах.

" Скъпи другари, през днешния ден още един път се обръщам към всички жители на Русия. Благодаря ви за вашата устойчивост, единодушие и национализъм. Тази гражданска взаимност сподели, че всеки шантаж, всеки опит за предизвикателство на вътрешни вълнения са обречени на крах ", съобщи президентът. 

" Именно патриотичните настроения на жителите, консолидацията на цялото съветско общество изиграха в тези дни решаваща роля. Тази поддръжка ни разреши дружно да преодолеем извънредно комплицирани тествания за нашата татковина. Благодаря ви за това ", сподели Путин.

" Благодаря на всички военнослужещи, на сътрудниците на правоохранителните органи, които се изпречиха на пътя на метежниците. На тези, които резервираха честност към дълга, и към клетвата пред своя народ. Мъжеството и саможертвата на починалите герои летци избавиха Русия от трагични и разрушителни последствия ", добави съветският водач.

Той благодари на беларуския президент Александър Лукашенко за ролята му в осуетяването на метежа. Не загатна нито веднъж по име към този момент някогашния си доближен Евгений Пригожин.

" Признателен съм на президента на Беларус Александър Лукашенко за напъните и приноса му за мирното разрешаване на обстановката ", сподели съветският водач.

Путин съобщи, че даденото заричане за прошка на членовете на частната военна компания " Вагнер " ще бъде изпълнено.

" Знаехме и знаем, че голямото болшинство от бойците и командирите на групировката " Вагнер " също са патриоти на Русия, правилни на своя народ и страна. Те потвърдиха това с храбростта си на бойното поле, освобождавайки Донбас и Новорусия. Беше изработен опит те да бъдат употребявани... против своите братя по оръжие, с които дружно са се борили за страната и нейното бъдеще ", сподели още Путин.

Руският президент благодари на бойците и командирите на " Вагнер ", " които взеха само вярното решение - отхвърлиха се от братоубийствено клане, стопираха се преди да пресекат последната линия ".

По думите му, " уредниците на метежа, предавайки своята страна и народ, предадоха и тези, които въвлекоха в закононарушение, изпратиха ги на гибел, под огъня, с цел да стрелят по свои ".

Путин се обърна и към бойците на " Вагнер " и увери, че неговото заричане към тях ще бъде изпълнено.

" Днес имате опция да продължите да служите на Русия, сключвайки контракт с министерството на защитата или други силови ведомства, или да се върнете при вашите родственици и близки. Който желае, може да отиде в Беларус. Даденото от мен заричане ще бъде изпълнено. Повтарям, изборът зависи от вас, само че съм убеден, че това ще бъде избор на воини на Русия, които са осъзнали трагичната си неточност ", уточни Путин.

" Въоръженият бунт при всички случаи щеше да бъде сподавен. Организаторите му, макар загубата си на адекватност, не можеха да не схващат това ", сподели съветският държавен глава и добави, че " през цялото време на събитията неотложно са били взети всички нужни решения за обезвреждане на зародилата опасност, за отбрана на конституционния строй ", на живота и сигурността на жителите.

" Именно сходен излаз - братоубийство - желаеха враговете на Русия: и неонацистите в Киев, и техните западни настойници, и разнообразни национал-предатели. Те желаеха съветски бойци да се избиват едни други, с цел да загинат военнослужещи и цивилни, с цел да загуби в последна сметка Русия, а нашето общество да се разцепи, да се удави в кървава безредица ", уточни Путин.

Телевизионното обръщението на съветския държавен глава продължи малко над пет минути, показва ТАСС. След него Путин организира работно заседание с присъединяване на ръководителите на силовите структури на Русия, заяви представителят на Кремъл Дмитрий Песков.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР