Всеки съвременен човек, чието ежедневие преминава основно в работа в

...
Всеки съвременен човек, чието ежедневие преминава основно в работа в
Коментари Харесай

Как да противодействаме на вредното обездвижване

Всеки актуален човек, чието всекидневие минава главно в работа в офис, е наясно, че заседяването предизвиква редица вреди за здравето. Сред тях са затлъстяването, развиването на диабет вид 2, сърдечно-съдови болести и други.
 Какво ни се случва, когато седим по през целия ден
Какво ни се случва, когато седим по през целия ден

Всички сме го изпитали

Най-вероятно е да предположим, че с цел да не си предизвикаме сходни здравословни проблеми, би трябвало да спортуваме интензивно. И не бихме сбъркали. Но се оказва, че има и още един (не толкоз очакван) фактор, който играе основна роля и даже въобще не е обвързван с физическа интензивност.

Става въпрос за съня. Според ново замяната на 30 минути седене с 30 минути сън всеки ден понижава общата телесна маса с близо половин кг, а талията - с съвсем два сантиметра.

Това обаче въпреки всичко не трябва да ни оставя с усещането, че е добра концепция да подценяваме спортуването за сметка на съня. За да сме здрави, наред с това да се наспиваме, би трябвало да включваме здравословно хранене, социализация и несъмнено, физическа интензивност.
 Снимка 641859

Според вторите на проучването замяната на седенето с каквато и да е активност оказва помощ да направляваме холестерола и тежестта си. Дори единствено ходенето оказва удобен резултат.

Но е реалност, че по-интензивната активност има своите преимущества. Когато да вземем за пример сменяем седенето с половин час умерени до интензивни извършения, можем да свалим над половин кг от тежестта си, както и 2.4 сантиметра мазнини от талията си.

Ползите от по-активния метод на живот обаче надалеч не са единствено за фигурата. Те са и за цялостното ни здраве. Като се движим повече, се грижим за сърцето си и държим холестерола и кръвната захар под надзор.
 Снимка 641860

Но за хората, които нямат построения табиет да спортуват, смяната в тази посока може и да се стори предизвикателство. Затова здравните специалисти поучават като за начало задачите да не са толкоз амбициозни, написа.

По думите им по-лесно можем да свикнем да включваме повече физическа интензивност, като да вземем за пример стартираме да вървим до момента в който приказваме по телефона или си настройваме аларми денем, които да ни подсещат да ставаме от стола и да се раздвижваме най-малко за няколко минути.
 Движението след хранене и значимите изгоди от него за здравето ни
Кратка разходка след всяко хранене - за какво не трябва да я пропущаме

А не незабавно на дивана

Според друго от януари тази година, ставането и раздвижването на всеки час в продължение единствено на пет минути, потвърдено оказва помощ. А на хората с високо кръвно налягане, би им се отразило добре даже, в случай че отделят единствено и по една минута вървене на всеки час.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР