Всеки рано или късно ще се изправи пред последния си

...
Всеки рано или късно ще се изправи пред последния си
Коментари Харесай

Най-странните и нелепи смъртни случаи

Всеки рано или късно ще се изправи пред последния си миг. Нещата, които вършим през живота ни са това, с което ще бъдем запомнени след гибелта. Някои хора обаче, остават в историята с метода, по който са умрели.

10. Есхил

Известен като най-мъдрият човек в Древна Гърция, Есхил е запомнен с нещастията, които е написал. Смъртта му обаче може да бъде разказана като комедия, вместо като покруса. Според римски създател, живял няколко века след Есхил, гръцкият трагик е погубен от костенурка, паднала от небето.

Вероятно си мислите, че няма метод това да е правилно, само че почакайте за детайлностите. Един орел пуснал костенурка от небето върху главата му, която объркал за канара, с която да разбие черупката. Орлите в действителност пускат костенурки върху скали, тъй че тази история може да е самата истина.

9. Цин Шъхуан

Името Цин Шъхуан буди почит у китайския народ. Причината е, че той е първият китайски император и един от най-успешните владетели на своето време. Че кой не би желал да бъде император? Цин Шъхуан толкоз доста харесвал работата си, че желал да остане император вечно. За негово злощастие, някой му споделил, че щял да стане вечен, в случай че изпие смъртоносна запарка с живак. В прочут смисъл тя го е обезсмъртила в историята.

8. Бела I

Бела I е индивидът, виновен за изкореняването на езичеството в Унгария, поради което е и уважаван в страната. Борбата с езичниците обаче не е единственото, с което е запомнен Бела I. За гибелта му не се учи в унгарските учебни заведения, само че да кажем, че е забавна, ще бъде малко. Огромният му престол се разпаднал отдолу под него и му предизвикал съдбовни пострадвания, от които умира малко по-късно.

7. Джордж Плантагенет

Другите случаи в този лист са произшествия, само че Джордж Плантагенет е избрал самичък ориста си. След като губи Войната на розите, той е трябвало да бъде екзекутиран по разпореждане на брат си, Едуард IV. Като същински образец за братска обич, Едуард му разрешил да избере метода, по който да бъде погубен. Тогава Джордж показал досетливост, с която остава вечно в историята. Забравете за обезглавяването – Джордж Плантагенет избрал да бъде удавен в бъчва, цялостна с обичаното му вино, Малвазия.

6. Ханс Стайнингер

Ханс Стайнингер бил бургмайстер или другояче казано, кмет на градче в днешна Австрия. Това, което е направил за града, от дълго време е забравено, само че не и методът, по който е починал. Ханс си счупил врата при рухване. Това нямаше да е впечатляващо, в случай че не се е бил спънал в личната си брада, която била дълга 1.4м.

5. Танцувалната чума

Оставаме в Австрия, само че се пренасяме при започване на 16-и век. Никой не знае какво е провокирало танцувалната зараза през 1518г, само че тя е засегнала повече от 400 души. Те танцували, почивайки единствено за къси моменти, в продължение на цялостен месец. Разбира се толкоз танци не са потребни за никого и се оказали съдбовни за към 30 души, които умрели от инфаркт, удар или безсилие.

4. Клемънт Валандиам

Клемънт бил юрист от 19-и век, който буйно защитавал своите клиенти. Веднъж обаче стигнал прекомерно надалеч, въпреки и без да желае. Докато се опитвал да показва по какъв начин жертвата можела да се самоубие, вадейки револвер, той направил същото. Буквално – прострелял се в главата. Вероятно е щял да се зарадва обаче, че журито оповестило клиента му за почтен.

3. Голямото наводняване с меласа

Повече от 20 души са убити през 1919г при бостънското злополучие с меласа. Случило се е тъкмо каквото допускате – хората са се удавили в меласа, вилнееща по улиците на Бостън с 50км/ч, откакто един контейнер се спуква. Трагедията намира място в локалния фолклор и за нея са писани доста песни и истории.

2. Робърт Уилямс

Форд е първата компания, която вкарва поточна линия. Освен това е и измежду пионерите на автомобилостроенето. През 1979г Форд влиза в историята за следващ път. Този път, тъй като става първата компания, чиито чиновник е погубен от робот. Робърт Уилямс умира от пострадвания, нанесени му от роботизираната ръка на еднотонен робот.

1. В. Карамадж

Според National Geographic, възможностите да ви убие астероид са 1 на 1 600 000. Кажете го на В. Камарадж. През 2016г индийският водач на рейс е погубен от камък, паднал от небето върху рейса му, а други трима са ранени. Камарадж може би не е единственият случай на човек, погубен от астероид, само че към този момент е единственият документиран.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР