Всеки пловдивчанин може да се ваксинира с препарата на „Янсен“,

...
Всеки пловдивчанин може да се ваксинира с препарата на „Янсен“,
Коментари Харесай

Д-р Аргир Аргиров, РЗИ-Пловдив: Ще слагаме от ваксината „Янс...

Всеки пловдивчанин може да се имунизира с препарата на „ Янсен “, стига да изиска. Дозите към този момент не са единствено за туристическия отрасъл, както в началото бе оповестено, защото ползата от заетите в бранша към имунизацията е слаб. Това сподели за „ Марица “ заместник-директорът на Регионалната здравна ревизия доктор Аргир Аргиров.

„ Хората от туристическия бранш не я познават, както и останалите. Получихме я през предходната седмица. Все още няма мнения за нея и се подхожда страхливо. За всички останали ваксини има задоволително искащи “, сподели Аргиров.

Той уточни, че от Регионалната здравна ревизия ще уведомят персоналните лекари за съществуването на „ Янсен “, с цел да може в случай че някой от пациентите им желае, да си сложи от еднодозовата ваксина.

Аргиров разясни, че единственият проблем с препарата на „ Янсен “ е, че флаконът е за пет дози. Тоест, с цел да се отвори и употребява, би трябвало да има пет искащи за имунизация. „ Не може да пристигна единствено един искащ и да отворим флакона. Какво ще вършим останалите 4 дози? “, разяснява той.

„ Ваксините са налични. Има към 4000 в Пловдив. Който желае, може да се имунизира с „ Янсен “, акцентира още един път заместник-директорът на РЗИ-Пловдив.

Той заяви пред медията ни и още една добра вест. Близо 3 пъти е понижен броя на настанените в болница поради ковид. „ На 8 април беше пикът на настанените в болница с затруднения – 1046. Тогава 102 души са били в реанимация, 76 от тях - интубирани. В момента заетите кревати са 399, от тях 65 са в интензивното, 35 души са интубирани. Дано наклонността да се резервира “, изрази вяра Аргиров.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР