Всеки път, когато посрещаме нова година си пожелаваме тя да

...
Всеки път, когато посрещаме нова година си пожелаваме тя да
Коментари Харесай

Остават броени минути! Как да изпратим старата година, за да ни е успешна новата?

Всеки път, когато посрещаме нова година си пожелаваме тя да е по-хубава от предходната. Казваме си – нека идната да е по-добра и се надяваме да оставим неприятното зад тила си. Успяваме или не – разбираме чак след 365 дни. Какво да създадем, с цел да имаме една същински нова година и тя да е по-хубава от предходната? Съветва психологът и психотерапевт Ивелина Кръстева в диалог по радио Варна.

– Не би трябвало да изпращаме остарялата година отрицателно. Обикновено всякога споделяме: “Да свършва тази година, тъй като се случиха доста неприятни неща.

Струпаха ми се неприятности, този се разболя и така нататък ” Не бива по този метод да се разделяме със остарялата година. Трябва да я изпратим като безценен посетител до вратата. Да не бързаме да се отървем от нея като от остаряла дреха, а по-скоро да си помислим за хубавите неща, които са ни се случили. Защото това си били дни от живота ни. А ние през идната година няма да станем нито по-млади, нито по-умни, нито по-успели в специалността. Напротив – ще сме с една година по-стари, може би ще сме изгубили повече другари и позиции. Затова, съгласно мен, с цел да посрещнем на чисто новата година, първо би трябвало уместно да изпратим остарялата и нищо неприятно да не споделяме за нея, както не се споделя неприятно за възрастен човек.

Ивелина Кръстева разяснява и терзанията дали сме съумели да свършим всичко планувано през остарялата година и то ще ни тежи през новата по този начин:

– Ние прекомерно доста робуваме на неща, които мозъка, мозъка и мислите ни ни принуждават да вършим. По-скоро най-близко до себе си и до Бога и до Вселената сме тогава, когато се оставим съзнанието ни свободно да се рее, без безусловно да мислим за цели, задания, проекти, несвършени неща, ангажименти… Ако по този метод, с тази “натоварена торба ” с нехубави неща влезем в новата година, сигурно няма да имаме по-хубава нова година от остарялата. По-добре е да изхвърлим тези мисли от главата си. Да оставим настрани всички мобилни телефони, тв приемници и да намерим време да останем уединено със себе си.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР