Всеки от нас купува по няколко рула кухненска хартия, но

...
Всеки от нас купува по няколко рула кухненска хартия, но
Коментари Харесай

За нищо на света не чистете с кухненска хартия тези предмети и повърхности

Всеки от нас купува по няколко рула кухненска хартия, само че доста малко хора осъзнават, че тя може да нанесе вреди върху някои предмети или повърхности. Сега ще разберете къде не е целесъобразно да я употребявате.
Петна върху мокет или килим
Ако сте разсипали на килима си някаква течност - може да е чорба, гозба, кафе или друго, вие инстинктивно взимате малко кухненската хартия, с цел да оправите казуса. Но може би не се досещате, че в случай че решите да търкате петното с хартия, то тя ще стартира да се разпада, оставяйки нишки по пода. Така вместо да почистите, вие ще би трябвало да мислите по какъв начин да се справите с остатъците от хартията. Ще има още отрицателни последици, тъй като мъхчетата от хартията ще обхванат във влакното на килима, което ще наруши неговият натурален тип. 
Съветът ни е да намерите елементарна забрадка и без да я мокрите, просто да попиете петното от разлива. След това го оставете да се изсуши и минете от горната страна с прахосмукачката.
Не чистете екрани с кухненска хартия
Голяма неточност е да вземете от кухненската хартия и да започнете  да търкате и чистите някой екран - било то на тв приемник, преносим компютър или телефон. Тази хартия е по-груба и може ги надере или повреди, без да забележите това на пръв взор. 
Намерете специфични микрофибърни кърпички и минете тези повърхности с тях. Продават се профилирани разтвори за екрани, които могат безвредно да ги почистят повърхността до цялостен искра. Внимавайте, когато упражнявате напън върху сходни повърхности, тъй като те са нежни и може да ги повредите. 
Не минавайте с кухненска хартия огледала и прозорци
Ако чистите такива повърхности, рискувате да останат власинки, които ще се виждат на по-силна светлина. За да са чисти и блестящи, вашите огледала би трябвало да се чистят с кърпи от микрофибърни материали. По-подходящи от кухненската хартия са парченце от плат, парче от вестник или елементарна хартиена торбичка. Тези материали не оставят никакви власинки и следи.
Не чистете дъската за рязане с кухненска хартия
Ако сте залели с някаква течност дъската за рязане, да вземем за пример портокалов сок, не я търкайте и попивайте с кухненска хартия. Има огромна възможност част от течността да си остане по дъската и да не попие изцяло в хартията. Затова намерете леко навлажнена забрадка, прибавете някакъв подобаващ дезинфектант и минете с кърпата по дъската. 
Обикновена гъба, наквасена със сапун също може да ви свърши работа.
Не чистете очилата с кухненска хартия
Най-сигурния метод да съсипете очилата си е да ги минете с кухненска хартия. Много по-лесно и дейно е да ги изплакнете под течаща вода, откакто сте ги минали преди този момент със сапун. Микрофибърна кърпичка прави още по-добра работа.
Не хвърляйте в тоалетната си части кухненска хартия
За да не се постанова да викате постоянно водопроводчика да ви отпушва каналите, избягвайте да хвърляте кухненска хартия в тоалетната. Тази хартия е твърда, мъчно се разтваря и може да провокира задръстване на тръбите. Използвайте кошчето за отпадък, когато желаете да се отървете от нея. Когато купувате такава хартия, като съвет ви предлагаме да е с по-чести изрезки. По този метод вие ще я пестите повече, а и по този начин ще опазите и природата.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР