Всеки от нас, който внезапно изгуби обонянието си, може да

...
Всеки от нас, който внезапно изгуби обонянието си, може да
Коментари Харесай

Загубата на обоняние може да разкрие скритите преносители на COVID-19

Всеки от нас, който ненадейно изгуби обонянието си, може да се окаже прикрит преносител на заболяването COVID-19, даже и без да има обичайните признаци, разказани от експертите, оповестява уеб сайтът "Бизнес инсайдър ".
Всичко по тематиката:Епидемията ковид (COVID-19) 2163
Изданието цитира наблюдения на видни английски ринолози. В Република Корея, Китай и Италия към една трета от пациентите, които бяха дали позитивна проба за новия ковид, са се оплакали от загуба на подушване, известна като аносмия или хипосмия.

Тези данни бяха обявени от водещи английски УНГ експерти, съобщи Българска телеграфна агенция.

Вносните случаи на ковид в Китай и Южна Корея се усилват

"В Република Корея, където беше осъществено широкомащабно тестване, 30 % от далите положителна проба са имали аносмия като основен признак при относително леките случаи ", акцентираха председателката на Британското риноложко сдружение проф. Клеър Хопкинс и ръководителят на Британската асоциация по УНГ проф. Нирмал Кумар в взаимно изказване.

Професорите означиха, че доста пациенти по света с позитивни проби за новия ковид са имали единствено два признака - загуба на усета и обонянието, без да са посочили обичайните признаци като висока температура и суха кашлица.

В взаимното изказване се споделя, че в доста медицински отчети се установи възходящ брой на пациентите с признаци на аносмия в неявяване на другите признаци. В Иран медиците са установили ненадейно нарастване на изолирани случаи на аносмия, като с сходно събитие са се сблъскали техните сътрудници във Съединени американски щати, Франция и Северна Италия, се споделя в известието.

Отсъствието при тези случаи на обичайно приетите признаци на заразяване с новия ковид ни изправя пред опасността тези пациенти да способстват за разпространяването на заболяването по света, защото е дребна вероятността те да бъдат тествани и изолирани. Възможно е тези хора да са били скрити преносители на болестта и заради тази причина тя да е обхванала съвсем целия свят.

Проф. Кумар съобщи пред Скай нюз, че младежите не демонстрират обичайните признаци на ковид. При тях се следи само загуба на усета и обонянието, а не висока температура и суха кашлица, което значи, че вирусът се е настанил в носа им. Британските експерти предлагат на всеки от нас, който е изгубил усет и подушване, да се самоизолира за 7 дни, с цел да защищити останалите от заразяване с COVID-19.

NOVINI.BG ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 2163  Бебе е със подозрение за ковид в Пловдив, признато е в Инфекциозна клиника Бебе е със подозрение за ковид в Пловдив, признато е в Инфекциозна клиника  Мазда затваря няколко завода в Япония, Мексико и Тайланд поради COVID-19 Мазда затваря няколко завода в Япония, Мексико и Тайланд поради COVID-19  Двама души нарушиха карантината си в Крумовград Двама души нарушиха карантината си в Крумовград
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР