Всеки от нас има определено предпочитание за любим пейзаж, към

...
Всеки от нас има определено предпочитание за любим пейзаж, към
Коментари Харесай

Гледка към морето за по-щастлив живот

Всеки от нас има несъмнено желание за обичан пейзаж, към който да гледа прозореца му - някои обичат очертанието на планини, други избират равните полета, а трети нямат срещу да гледат към съседските тераси. Изгледът към морето обаче е нещо друго, споделят учени.

Според неотдавна провело се взаимно проучване в Съединени американски щати и Нова Зеландия, гледката към морето има лечебен резултат върху човешката душeвност. В изследването са взели присъединяване над половин милион хора, живеещи в приморски градове, и такива, които живеят навътре в страната и имат панорама към различен вид природа.

За хората около брега е регистрирано, че живеят с до три години по-дълго, имат с до 20% по-ниски равнища на стрес и е по-малко евентуално да се разболеят от рак или диабет, които са директно свързани със напрежението в всекидневието.

Учените назовават морската панорама " огромното синьо " и имат вяра, че подсъзнанието ни е програмирано да дава отговор по избран метод, когато следим недокосвана от индивида природа. Това значи, че без значение в какъв брой зелен квартал живеем, изкуствените градинки и зелени площи не биха могли да имат същия резултат върху нас.

Екипът зад изследването счита, че точно девствеността на гледката е основен фактор, и сега работи по сходно проучване на хора, които живеят в непосредствена непосредственост до естествени гори.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР