Всеки министър да направи проверка на големите разходи в министерствата,

...
Всеки министър да направи проверка на големите разходи в министерствата,
Коментари Харесай

Денков свика новото правитество и нареди проверки на големите харчове във всяко министерство

Всеки министър да направи инспекция на огромните разноски в министерствата, направени през последните седмици и месеци и да ревизира дали има забавени процедури. Това поръча на членовете на новия кабинет министър председателят акад. Николай Денков на първото съвещание на Министерски съвет.

Денков обърна внимание на изявления в медиите за " раздадени, предоставени средства в много огромни размери - милиарди левове, без да е задоволително ясно дали са ориентирани оправдано, дейно и ефикасно. Появи се и информация, още веднъж в медиите, за забавени процедури в някои министерства, от които също може да настъпят загуби в огромни размери. Не знам дали тази информация е вярна, това трябва да се ревизира. Затова молбата ми към вас е да намерите време и през идващите дни да проверите какви огромни разноски са били направени в министерствата през последните няколко седмици и месеци и дали има забавени процедури. Знаете, че всяко закъснение може да коства доста скъпо на бюджета на страната ", предупреди министър председателят. 

Като непосредствени задания пред новия Министерски съвет Денков открои подготовката на бюджета като прикани всички министри да спомагат на министъра на финансите; окомплектоването на кабинетите по министерства, предвид; довършването на управническата стратегия, като министър председателят помоли дружно с специалистите от Народното събрание да се приготви документа, който Денков дефинира като " нашия проект, график, Библия ", по който би трябвало да се работи редовно и настойчиво. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР