Всеки мечтае за стройна фигура на модел. Но понякога, каквото

...
Всеки мечтае за стройна фигура на модел. Но понякога, каквото
Коментари Харесай

Как да разбера от кои храни пълнея?

Всеки мечтае за стройна фигура на модел. Но от време на време, каквото и да вършим, нещата не се получават. Питаме се за какво не можем да свалим непотребните килограми, вършим какви ли не диети, спортуваме и отново не се получава.

Причината може да се крие в храната, която ядем. За да отслабнем, би трябвало да се храним здравословно. Но какво да хапвам, че да отслабна? Този въпрос преследва мнозина. За да свалим непотребното тегло, би трябвало да се храним, а не да гладуваме.

Има специфичен ДНК тест, с който посредством проба от слюнката и посредством кръвна картина може да установите кои хранителни артикули би трябвало да избягвате, в случай че желаете да поддържате здравословно тегло. Тестът е на база следене кои гени са виновни за високото инсулиново ниво.

ДНК тест

 Как да схвана от кои храни напълнявам?

Преди това обаче е наложително да разберем кои храни би трябвало да ядем по-често, кои да заобикаляме и за кои да забравим вечно.

Как да разберем от кои храни пълнеем?

Отговорът на въпроса се крие в резултатите от изследване, извършено от Харвардския университет в учебните заведения по публично здраве и медицина и болничното заведение за женско здраве Бриган. Те следили 120 000 души, които взели участие в опита. Всички желали да се отърват от непотребното си тегло и по тази причина трябвало дълготрайно време да бъдат следени техните хранителни привички и здравословно положение.

Чипс

 Как да схвана от кои храни напълнявам? Снимка: Зорица

Учените открили нещо не изключително изненадващо за всички, а точно - чипс, картофи, изобщо всевъзможни картофени изкушения като пържени картофи, даже и сладки картофи са главният провинен за напълняването ни. Картофите са с високо наличие на въглехидрати и в комбиниране с доста мазнини, както се вършат пържените картофи и чипсът, нещата излизат отвън надзор. Затова ги избягвайте.

Но в случай че обичате безумно доста картофи и няма по какъв начин да се откажете от тях, то най-малко ги яжте обработени в няколко положения. Имаме поради, че би трябвало да ги сготвите сносно. Например, първо ги сварете и по-късно запечете на фурна, само че никога не ги пържете, и то във фритюрник. По този метод ще премахнете в някакъв % нишестето от тях. Ако обичате доста чипс, си правете домакински, не яжте пакетираните чипсове от супермаркетите.

Сладки неща

 Как да схвана от кои храни напълнявам?

Други храни за напълняване, от които сигурно ще се сдобиете с някое и друго килограмче, са сладките неща - всевъзможни торти, сладкиши, вафли, саралии - каквото се сетите. Те съдържат доста захар, добавки и консерванти. Затова, в случай че сте фенове на сладкото и не можете без него, само че въпреки всичко желаете да отслабнете, започнете да ядете шоколад, и то черен. Правете си сладки неща у дома - домашно приготвените десерти са една концепция по-здравословни от тези по магазините. Правете си дребни удоволствия - да вземем за пример мляко с ориз, крем карамел. Това се все десерти, които съдържат освен захар и сладко, само че и яйца и мляко, което ги прави доста хранителни и засищащи.

Салами, колбаси

 Как да схвана от кои храни напълнявам?

Друга храна, от която доста бързо кантарът скача, са другите пакетирани меса - като колбаси, луканки, наденици и други. Въобще, софтуерно модифицираното месо не е добър вид за здравословно хранене. Ако обичате месо, просто изяжте една пържола на скара. Защо е належащо да се тъпчете с модифицирано месо?

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР