Всеки малко или много има моменти, в които се колебае,

...
Всеки малко или много има моменти, в които се колебае,
Коментари Харесай

6 знака, че някой има ниско самочувствие

Всеки малко или доста има моменти, в които се колебае, изпитва неустановеност. От друга страна, има хора, чиито дейности са индикатор за ниско самочувствие. Поведението им, реакциите им в дадени обстановки са индикатор за това. Ето и няколко образеца.

1. Прекалено сте положителни

Въпреки че е значимо за себе си да бъдем такива, както и за това да бъдем добре признати от близките, прекомерната позитивност може да е прикритие на прочувствена неустановеност. Понякога хората, които изпитват неустановеност, употребяват усмивката като похищение на вниманието от нещо неприятно. Например в случай че ваш другар е имал неприятен ден, вместо да ви показа, ще прикрие страстите си зад приветливостта си.
свързани новини11107на 08.05.2020193007на 21.02.2017
2. Всеки път търсите съвършен резултат

Перфекционизмът в някои случаи също се счита за симптом на ниско самочувствие. Когато някой рядко се усеща задоволен от себе си, не може да одобри постигнатите резултати, продължава да отделя време върху задачата, с която се е захванал била тя обвързвана с работата или разчистване в дома, пробвайки се да реализира съвършен резултат.

3. Склонни сте да обвинявате другите

Човекът с рядко вижда виновността в себе си, без значение дали това се отнася до фамилни въпроси, любовна връзка или работа. Такива хора нормално са нападателни, упрекват другите за личните си провали, като им е невероятно да признаят къде те са създали неточности или пък да се извинят.

4. Не можете да приемете противоположна връзка и градивна рецензия

Това също може да се отнася за разнообразни сфери на живота. Но да кажем, че става въпрос за осъществяване на работен план или подобен, който е част от някакво образование, курс. Понякога противоположната връзка, която очаквате, може да не бъде лесна за приемане и да ви накара да приемете протичащото се прекомерно персонално, да намали самочувствието ви. Ако попаднете в сходна обстановка, извлечете скъпата информация и не отричайте вашите заслуги, написа az-jenata.bg

5. Трудно казвате „ не “

Още един симптом на неустановеност в себе си. Когато не отказвате някакви неща, които не ви харесват, не ви се вършат, единствено с цел да не изглеждате нелюбезни или да не стане спор, то това значи, че пренебрегвате себе си за сметка на другите. Представете си по какъв начин животът ви би се трансформирал, в случай че спрете да се съгласявате да вършиме всички тези ненужни услуги. Може би повече ще се респектират от вас, ще може да заявявате потребностите си и да ги постигате. Не забравяйте, че манипулаторите се възползват тъкмо от хора, на които им е мъчно да споделят „ не “.

6. Постоянно шерване на позитивното

В обществените мрежи непрекъснато попадаме на хора, които не стопират да показва положителните неща в живота си. Оказва се, че зад всичко това, от време на време се крият персони с ниско самочувствие, които търсят непрекъснатото утвърждение и харесване на другите, с цел да се усещат задоволени.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР