Всеки, който се грижи за здравето си, трябва да знае

...
Всеки, който се грижи за здравето си, трябва да знае
Коментари Харесай

Гладен ден за здравословно отслабване и пречистване

Всеки, който се грижи за здравето си, би трябвало да знае за преимуществата на гладните дни. Мнозина неправилно считат, че такива превантивни ограничения са предопределени за избавяне от насъбраните през годината непотребни килограми. Дните на апетит в действителност предизвикват загуба на тегло, само че единствено в случай че са съобразени с вярната диета и храна.

Лекарите диетолози предлагат да се прави разтоварване на тялото не повече от 1-2 пъти в месеца, а в останалите дни да се дава на тялото нужната част от калории. В никакъв случай не би трябвало да се подхващат непрекъснати гладни дни и надали не да се стартира дълга гладна стачка.

Някои от главните цели на гладните дни са:

- Да се разреши на организма да си почине от ежедневните огромни количества висококалорични храни;

- Да се разреши на организма да се освободи от токсините и други боклуци, с други думи, изчистване на шлаки и нежелани вещества;

- Да се организира по този начин нареченото " рестартиране " на стомаха и започването на равномерен преход към една уравновесена диета, привикването на организма с по-малки дози храна, както и да се откажат от нездравословни храни.

Видовете дни недояждане за реализиране на разнообразни цели са:

 Здравословен ден

- Протеинов ден - най-ефективен в битката против наднорменото тегло, и също може да бъде ориентиран към поощряване лекуването на разнообразни заболявания;

- Въглехидратен ден – той се предлага за загуба на тегло, както и за профилактика на разнообразни хронични болести и остри състояния;

- Ден на мазнини - в случай че не се чувствате добре не провеждайте този ден, както и в случай че имате проблеми с храносмилателната система;

- Ден за филтриране – подхващат се превантивни ограничения за филтриране на организма.

При съблюдаване на значими рекомендации по отношение на храненето през този ден, той може да има позитивен резултат върху цялото тяло, и по-специално подтиква се обмяната на веществата и подкрепя изгарянето на непотребните ресурси от мазнини и премахване на останки.

Гладни дни с надзор на тежестта:

В поддръжка на здравословното тегло или с цел да се усъвършенства успеваемостта на диетата е най-добре да се правят гладни протеинови дни. Това значи, че денем би трябвало да се ядат единствено варено месо и рибни артикули, както и растителни протеини. Но не забравяйте да пиете доста вода.

 Пресни зеленчуци

Разтоварване на основата на протеин дава и опция за включване в храната на пресни зеленчуци в дребни количества, само че те би трябвало не би трябвало да са с разнообразни добавки, сосове и единствено с малко сол. Тези ограничавания не провокират апетит, само че храненето би трябвало да бъде на всеки 4-5 часа.

Гладни дни със здравословен метод на живот:

За да бъдете постоянно в положително положение и с цел да се чувствате радостни и усмихнати, даже и при липса на спомагателни килограми, се предлага да се прави 1-2 пъти на месец филтриране на тялото с гладни дни, които способстват за унищожаване на токсините.

В този случай, би трябвало да се яде единствено лека храна и допустимо най-малки порции. В лимитираната диета не се включват протеини, мазнини и несмилаеми въглехидрати, а единствено зеленчуци и билки, плодове, както и зеленчукови сокове и вода. Можете да пиете, когато поискате, т.е., колкото тялото изисква.

Един подобен гладен ден ще бъде ефикасен, в случай че в деня вечеряте със зеленчуци, а сутринта за закуска се ограничите с чаша доматен сок или дребна зеленчукова чорба. За превъзмогване на глада би трябвало да се ядете дребни порции, само че по постоянно - на всеки три часа. Провеждането на всевъзможен тип гладен ден би трябвало да бъде съветван със експерт.

Провеждането на гладни дни по време на бременност, кърмене, отмалялост, неразположение, меланхолия или стрес и по време на лекуване е строго неразрешено.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР