Всеки, който наближава пенсионна възраст, се пита как ще се

...
Всеки, който наближава пенсионна възраст, се пита как ще се
Коментари Харесай

Държавите, в които пенсионерите живеят най-добре

Всеки, който наближава пенсионна възраст, се пита по какъв начин ще се промени животът му, когато спре да работи. Някои мислят в вероятност и търсят подобаващи дестинации, където да прекарат идващите си години. Ако и вие имате подобен проект, може би би трябвало да обърнете внимание на тази ранглиста.

За следващ път финансовата корпорация Natixis разгласява своят лист с страните, които обезпечават най-хубаво качество на живот за пенсионери. Страните са подредени съгласно Глобалния пенсионен показател (Global Retirement Index - GRI), в който са включени знаци, като опазване на здравето, финансово положение и други.

 Снимка 304811
Източник:

В тазгодишното издание отличник е Норвегия, следвана от Швейцария и Исландия. В топ 10 влизат още няколко европейски страни, в това число Швеция, Германия, Дания и Холандия.

Ако обаче не ми се ще да се местите толкоз надалеч от вкъщи, можете да изберете и някоя от източноевропейските страни, намерили място в листата с първите 25 позиции.

От тях Чехия е на първо време в класацията на 16-то място, като изненадващо изпреварва Щатите. На 24-то и 25-то място пък са надлежно Словения и Словакия.

В класацията влизат общо 43 страни, като са изследвани развити стопански системи съгласно стандартите на Международния валутен фонд, членки на Организацията за икономическо съдействие и развиване, както и групата БРИК. България не е включена в листата.

Южната ни съседка Турция обаче е на 39 място, а Гърция е в дъното на листата.

 Снимка 304810
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР