Всеки, който има куче, знае, че то неизбежно се превръща

...
Всеки, който има куче, знае, че то неизбежно се превръща
Коментари Харесай

Как кучето ни да е щастливо и да живее по-дълго

Всеки, който има куче, знае, че то неизбежно се трансформира в част от фамилията. Затова и желаеме да бъде колкото се може по-дълго време в нас. Продължителността на живота на домашните любимци зависи от редица фактори, измежду които порода и здравословно положение, само че има и една друга причина някои да живеят повече от други.
 Куче или котка - кой е по-добрият домакински любим
Куче или котка - кой е по-добрият домакински любим

Има ли въобще еднопосочен отговор

Най-голямото проучване по рода си, извършено от Dog Aging Project, включва разбор на данните за 21 хиляди кучета. И то открива директна връзка сред обществената поддръжка и изискванията на живот с цялостното богатство на животното.

Учените изясняват, че домашното, което е обичано от собствениците си и има относително кракът живот, е съвършен обект на проучване за това по какъв начин факторите от заобикалящата ни среда въздействат на здравето и стареенето.
 Снимка 622589

И се оказва, че съществуването на мрежа за обществена поддръжка е водещ фактор за реализиране на забележително здраве и дългоденствие - цели пет пъти по-значим от битовата среда на живот и възрастта на притежателя. Т.е. кучетата имат потребност от едно или няколко другарчета, с цел да живеят по-дълго. И това потвърждава, че те са също толкоз обществени животни, колкото сме и ние.

Други две забавни открития от изследването са, че кучетата на богати собственици са диагностицирани с повече болести, както и че тези домашния любимци, които са в семейства с повече деца, постоянно живеят по-малко. 
 Снимка 622588

Обяснението на първото изказване е, че са нужни повече финансови запаси, с цел да се вършат проучвания на домашния любим. А за втория извод - множеството внимание и запаси са ориентирани към децата, предава ScitechDaily.
 Куче, домакински любим и какви са изгодите да го гушкаме
Защо да гушкаме кучето си по-често

Не инцидентно е най-хубавият другар на индивида

Сега пред учените остават задачата да схванат по какъв начин средата на живот съумява да повлияе на здравословното им положение, да промени телата и клетките им. И те ни дават един значим съвет - в случай че желаеме нашето куче да живее по-дълго, значимо е да му осигурим не единствено положителни условия за живот, само че и обществени контакти. Ако не желаеме да имаме повече домашни любимци, то дано най-малко го срещаме често с други себеподобни.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР