Всеки, който има домашна котка знае отлично, че има голяма

...
Всеки, който има домашна котка знае отлично, че има голяма
Коментари Харесай

Защо котките обичат да спят до стопаните си

 котка-спи

Всеки, който има домашна котка знае чудесно, че има огромна възможност през нощта котката да се настани в леглото на стопанина си. В множеството случаи стопанинът се радва на сходно съседство – топлата мъркаща котка е доста приятна компания за студените нощи. Но за какво вършат по този начин котките?

Защото измежду всички животни, одомашнени от индивида (в това число е и котката), във възрастно положение се резервират доста детски черти на държание. Котката идва да спи паралелно до своя собственик или напряко върху него, тъй като тя търси непосредствен физически контакт… с родственици.

В природата дребните котенца постоянно се струпват на групи – почивката и сънят в обятия с братята-сестрите за тях е нещо напълно типично. Това им разрешава да не замръзнат, до момента в който майка им е на лов.

Щом пораснат, те към този момент не се държат по този начин – котките, по предписание са единаци. А пък в домашната котката това детско държание се резервира. Само че в качеството на непосредствен родственик към този момент не са събратята от котилото, а индивидът – нейният собственик.

При този непосредствен физически контакт животното е по-спокойно и му е по-комфортно. А и си му е по-топличко.

Вижте още:

Как индивидът опитомил котката

Защо котките обичат да спят на главите на стопаните си

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР