Всеки копнее за пълноценна връзка, но когато става въпрос за

...
Всеки копнее за пълноценна връзка, но когато става въпрос за
Коментари Харесай

12 грешки, които може да саботират любовния ви живот

Всеки копнее за пълноценна връзка, само че когато става въпрос за любовния ви живот, от време на време всичко наподобява повече като огромна неразбория. Може да откриете, че се чувствате разочаровани, тъй като продължавате да повтаряте едни и същи модели. Може да се почувствате безнадеждни за сантименталното си бъдеще и да се чудите дали в миналото ще намерите смислената връзка, за която си мечтаете.

Ако установите, че нормално си падате по хора, които не са съвместими с вас, срещите могат да се почувстват като прочувствено влакче в увеселителен парк. Трудно е да продължите да се влагате там, когато чувствате, че не постигате резултатите, които желаете. Ако търсите смислена връзка, само че постоянно се разочаровате от прекарванията си от срещи, замислете се дали пък казусът не е във вас самите. Това може да ви помогне да идентифицирате нещата, които може да ви пречат да постигнете мечтаните резултати.

Тези 12 постоянно срещани неточности може да повлияят на любовния ви живот повече, в сравнение с си мислите:

1. Не наблюдавате дали дейностите на индивида съответстват с думите му.

Важно е да наблюдавате дейностите на нов човек в живота си. Просто доста хора са склонни да си поставят перде при започване на връзката и да не виждат всичко. Когато излизате с някой нов и обръщате внимание на неговите дейности, това усилва вероятността да не пренебрегнете алените знамена, които стават явни за вас.

2. Предполагате, че другият човек е на същата страница като вас.

Не е извънредно хората да заобикалят да водят диалози за развиването на връзката им заради боязън, че другият човек няма да бъде на същата страница. За провеждането на този разговор е належащо несъмнено равнище на накърнимост. Някои хора може неправилно да одобряват, че другият желае сериозна връзка като тях. В реалност обаче някои остават сюрпризирани по-късно, когато открият, че индивидът, с който излизат, се вижда с други хора.
Независимо от това какъв брой мощна връзка смятате, че имате или какъв брой време прекарвате дружно, говорете си. Ако допускате нещо за положението на връзката си, преди този момент да е било разисквано, може да се заблудите сами. Това ще докара го неверна конфигурация, привързване и най-после отчаяние, че този човек в реалност не е съчетаем с вас.

3. Отхвърляте алените флагове или признаците на дискомфорт.

Когато се срещате с някой нов човек, наблюдението по какъв начин се чувствате към него физически и прочувствено може да ви даде скъпа информация за възприятието ви за прочувствена сигурност с него. След първите няколко срещи с нов човек може да е потребно да водите дневник, с цел да изследвате по какъв начин сте се чувствали, прекарвайки време с него. Може да ви звучи несериозно, само че това ще е от изгода за любовния ви живот.

4. След една-две срещи решавате, че към този момент не можете да излизате с никого.

Когато връзката към момента не е реалност, вие сте в развой на научаване на нова информация за индивида насреща. Ето за какво може да не знаете към момента дали сте съвместими или дали това може да прерасне в дълготрайна връзка. Затова в тази начална фаза вие може да излизате и с други хора. Разбира се, тук приказваме за стадия, в който просто излизате на кафе или разходка другарски, а не когато сте почнали връзка.

Усещането на химия първоначално може да ви подведе да се влюбите в нечий капацитет, преди да разберете дали е съчетаем с вас. Срещите с други хора могат да ви оказват помощ да дадете вероятност и да намалите вероятността да се привържете прибързано към неверните сътрудници.

Един човек, с който прекарвате някакво време, може да е променчив в връзката си. Възможно е пък другият да оповестява ясно желанията си през цялото време. Това дава потребна информация, когато се пробвате да решите с кого може да сте по-съвместими. Може да се почувствате разочаровани, само че в последна сметка тази позиция може да ви помогне да избегнете загубата на време и сила. Пак подсещаме – това важи, единствено в случай че нещата не са почнали да се задълбочават, другояче няма да е почтено.

5. Не знаете какви вашите граници и потребности във взаимоотношенията.

Размишляването върху това по какъв начин се чувствате най-обичани и подкрепяни в една връзка може да ви помогне да започнете да идентифицирате какви са потребностите ви в нея. Познаването на вашите потребности и границите, които не желаете да преминавате, може да ви помогне. Така можете да определите съвместимостта си с евентуален сътрудник и да ви спести доста време от любовния ви живот.

6. Продължавате да излизате с някого, надявайки се нещата да се трансформират, даже да знаете, че той не може да отговори на потребностите на връзката ви.

Ако компрометирате полезностите си и би трябвало да сте във връзка, вие удължавате неизбежното. Потенциалният сътрудник може да има множеството от качествата, които търсите. Ако обаче главните му полезности не са в сходство с вашите или има спънка, която се пробвате да убедите, че няма значение, вие се подготвяте за отчаяние.

7. Фокусирате се върху капацитета, а не върху сегашното.

Лесно е да се разсеете от нечий капацитет и да се увлечете в мисли за бъдещето ви дружно. Това обаче може да замъгли преценката ви и да ви направи по-податливи да пропуснете сигналните лампи в връзките ви.

8. Игнорирате по какъв начин се чувствате, когато не сте с този човек.

Въпреки че е значимо да забележите по какъв начин се чувствате, когато прекарвате време с индивида до вас, това не е задоволително. Трябва и да обърнете внимание на това по какъв начин се чувствате, когато не сте дружно. Когато сте сами чувствате ли се сигурни за връзката си и връзката на този човек с вас? Ако непрекъснато се чудите дали той ще ви се обади и какво прави, значи връзките ви евентуално не са на равнището, на което ви се желае.

9. Не поставяте граници и/или не съобщавате за потребностите си.

В началните стадии на запознанства някои хора може да се опасяват да разкриват своите потребности или граници. Това е заради боязън, че ще изгубят връзката си с другия човек или ще бъдат наказани. Това ви предотвратява опцията да видите по какъв начин реагира индивидът, с който се срещате, когато поставяте граници или му споделяте потребностите си. Именно това може да даде скъпа информация за вашата съгласуемост още първоначално.

10. Не отделяте време да продължите да поддържате връзката си със себе си.

Колкото по-силна е връзката ви със себе си, толкоз по-вероятно е да споделите дейно потребностите си и да имате триумфи и в любовния ви живот. Съсредоточете се върху взаимоотношенията и дейностите, които ви носят наслада и ви оказват помощ да се чувствате добре и на мястото си.

11. Прибързвате във връзката с някого, преди да сте подготвени (физически и/или емоционално), заради предпочитание да поддържате интереса му.

Някои са склонни елементарно да се привързват към неверните сътрудници по време на началните стадии на запознанства. Те биха създали всичко, с цел да ги задържат. Трябва обаче да мислите и за себе си и за вашите потребности, тъй че да можете да вземете осведомено решение, преди прибързано да се привържете към някого, с който може да не сте съвместими.

12. Бъркате химията със съвместимостта.

Можете да имате химия с доста хора, само че това не значи безусловно, че сте съвместими. Мислете за химията като глазура върху тортата, а тортата като основа на вашата връзка. Именно тя включва споделени съществени полезности и съвместимост). Ако в самата торта липсват съставки, няма значение какъв брой глазура сте поставили върху нея. Няма да има страховит усет и ще се почувствате разочаровани, че сте прекарали толкоз доста време, пробвайки се да накарате нещата да работят.

Когато подхранвате връзката си със себе си, тя се трансформира в котва, към която можете да се обърнете без значение от всичко. Това е по този начин, тъй като в последна сметка знаете, че можете да се доверите на себе си. Когато връзката ви със себе си е мощна котва, е по-вероятно да забележите, когато някой не се отнася към вас със същото равнище на почитание и грижа. Така че не се тормозете за любовния ви живот толкоз доста. Нещата ще се получат тогава, когато минимум ги очаквате. Просто се научете да обичате себе си, с цел да може да ви обичат и другите.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР