Всеки желаещ в Стара Загора може да тества автомобил, работещ

...
Всеки желаещ в Стара Загора може да тества автомобил, работещ
Коментари Харесай

Демонстрират в Стара Загора автомобил на водородно гориво

 mirai-fact6_tcm-3039-284120  mirai-fact3_tcm-3039-283948
Всеки искащ в Стара Загора може да тества автомобил, работещ напълно с водородно гориво, посредством атомна горивна клетка TOYOTA MIRAI FUEL CELL. Тест драйвът ще се състои на 30 май, от 15:00 до 17:00 часа пред Мол Галерия и бул. „ Хан Аспарух “, в сектора сред кръговото с бул. „ Св. Патриарх Евтимий “ и кръстовището с бул. „ Ив. Вазов “.

Инициативата е рамките на Деня на водородното гориво и технологии, който се организира във връзка десетата годишнина на Съвместно дружество “Горивни кафези и водород”.

Събитието ще даде опция на участниците да научат повече за преимуществата на горивните кафези и водородните технологии, за визията на Европейския съюз по повод водородните технологии, както и за настоящите планове на европейско и национално равнище. Ще бъдат показани просветителни филмчета, както и демонстрационни съоръжения, оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора.

Инициативата се осъществя благодарение на Българска академия на науките, Българското водородно общество, Община Стара Загора, Регионален научен център (РАЦ) Стара Загора, Холдинг Загора и Мол Галерия.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР