Всеки иска да започне новата година на чисто. Да бъде

...
Всеки иска да започне новата година на чисто. Да бъде
Коментари Харесай

Голямата чистка на чувства

Всеки желае да стартира новата година на чисто. Да бъде по-щастлив, по-успешен, по-обичан и обичащ. А какво би трябвало да дадем, с цел да реализираме този резултат?

Точно както домът ни е напълнен с десетки непотребни движимости, по този начин и сърцето ни постоянно се оказва склад за остарели и ненужни усеща . Било то носталгия по предишното, тъга по човек, който към този момент не в живота ни, яд поради наша или непозната неточност.

Архивираме този негативизъм надълбоко в себе си. А по-късно се чудим за какво все няма място за нови усеща, хора, места. Най-голямата неточност, която може да създадем със себе си, е да живеем в предишното и да съжаляваме за моменти, които няма по какъв начин да изправим.

 Снимка 331799

Докато извръщаме глава обратно , пред нас минават доста благоприятни условия, които остават незабелязани. Същото е и с хората. Неизбежно е - едни си потеглят, други идват. А тези, които остават, заслужават да ги гледаме като цвете под капак.

Но и да им даваме да дишат понякога. Прекаленото задушаване с усеща не е положително за никого. Изпива нашата сила, а постоянно остава недооценено или неверно тълкувано.

Освен да спрем да хабим нерви и страсти за предишното, същата процедура е добре да използван и по адрес на близките. В днешното всекидневие постоянно срещаме хора, способни да скапват деня ни за минута-две. Но дали ще им позволим - е персонално наш избор.

Няма по-добра услуга, която да си създадем, от тази да щадим нерви и усеща . Цялата тази сила, изразходвана нецелесъобразно, може да генерира едно доста по-щастливо съществуване в изцяло обозримо бъдеще.

 Снимка 331809

Заслужава ли в действителност оня, който ви засече с колата сутринта, да го споменавате през целия ден. Мислим, че сами добре знаете отговора, макар че постоянно го забравяте.

Разбира се, не желаеме да слагаме розовите очила и да ставаме слепи за нюансите на живота. Макар прочувственият далтонизъм от време на време е за избираме. Тези, които заслужават, обичаме мощно. А другите възприемаме някъде към гамата със сивите цветове.

Именно там е мъртвата зона на възприятията. Малко смях, няколко усмивки, помощ и състрадание. Но в премерени дози. Точно както физическото претоварване води до безсилие, по този начин и несъразмерната емоционалност изстисква душата.

 Снимка 331798

Планиране на мечтано пътешестване, старателен труд за покачване в работата, грижи за роднините и незабравими мигове с обичания човек. Това са в действителност значимите моменти от живота . А с цел да успеем да им се насладим пълноценно, би трябвало да разчистим място. В съзнанието, в сърцето.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР