Всеки иска да живее в чист дом, което, разбира се,

...
Всеки иска да живее в чист дом, което, разбира се,
Коментари Харесай

Как да изберете правилната прахосмукачка

Всеки желае да живее в чист дом, което, несъмнено, значи чести срещи с добре познатата прахосмукачка. До болежка знаем по какъв начин наподобява и какви функционалности извършва, само че знаем ли в действителност какво да вземем поради при покупката на нова такава? Предвид разнообразието, което се предлага на пазара, изборът може да е в действителност сложен – филтри, четки, перящи функционалности и какво ли още не.
С или без торбичка?
 Защо НЕ би трябвало да чистите с прахосмукачка, когато въздухът на открито е замърсен? Защо НЕ би трябвало да чистите с прахосмукачка, когато въздухът на открито е замърсен?
Ако регионът, в който живеете, има неприятно качество на въздуха сега, може би към този момент сте чували, че не е добра концепция да почиствате дома си...
От една страна, прахосмукачките с торбичка обезпечават по-голяма хигиена, тъй като един път месечно просто хвърляте целия отпадък, събрал се в уреда, без да би трябвало да го пипате и да лети прахуляк на всички страни. Но модерните прахосмукачки имат пластмасов резервоар, в който се събират изсмуканите прахуляк и нечистотия. След разчистване този резервоар се изпразва в коша за отпадък, по-късно се измива. Традиционната торбичка, която има за цел да не позволява прекомерно финият прахуляк да излезе от прахосмукачката, е заместена от хепа филтър, който на собствен ред също може да бъде почистен.

Вертикална или класическа?
Ползите на отвесните прахосмукачки са ясни – зареждат се, постоянно работят без кабел и са много по-компактни. Освен това, огромна част от моделите в действителност са 2 в 1 и получавате и дребна ръчна прахосмукачка за бързо разчистване на диван или трохи по пода. Минусът при тях е, че всмукателната мощ е по-малка и се постанова по-често прилагане.
 Хакери могат да ни подслушват в дома ни през роботите-прахосмукачки Хакери могат да ни подслушват в дома ни през роботите-прахосмукачки
Роботите-прахосмукачки от ден на ден навлизат в домовете ни и ни заменят в почистването, когато не сме вкъщи. Оказва се обаче, че колкото...
С какъв филтър?
Една страхотна опция на прахосмукачките без торба са прахосмукачките с воден филтър. Техният принцип на работа е да прекарват въздушната бликам с уловените прахови частици през водния контейнер, където прахта бива уловена от водата и единствено чистият въздух напуща прахосмукачката. Това прави прахосмукачките с воден филтър толкоз желани от хората, предразположени към алергии или страдащи от астма. От друга страна, хепа филтърът е създаден да задържа радиоактивни частици по време на Втората международна война, след което е бил имплеметиран в прахосмукачките. Изчисленията демонстрират, че съумява да задържи впечатляващите 99% от прашинките с величина до 0.3 микрометра, несъмнено, при вярна употреба, което значи постоянно разчистване.

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР