Всеки има своята представа за това как трябва да изглежда

...
Всеки има своята представа за това как трябва да изглежда
Коментари Харесай

4 практически съвета за здраво и мускулесто тяло


Всеки има своята визия за това по какъв начин би трябвало да наподобява съвършеното тяло. За някои е значимо да са тонизирани и слаби, до момента в който други желаят да са мощни и да имат огромни мускули. Ако вашата фитнес цел е развиване на крепко и мускулесто тяло, прочетете четири експертни съвета по какъв начин да постигнете това:

1. Храненето е от основно значение

Хранителният ви режим оказва въздействие освен върху това по какъв начин се чувствате, само че и по какъв начин изглеждате. От него зависят значително хормоналния баланс, метаболизмът и силата ви.
Уверете се, че приемате задоволително протеин
Протеинът е витално нужен за мускулния напредък и възобновяване. Без него няма по какъв начин да изградите мускулна маса. Нужно е да приемате 0.7-1 грам протеин на телесно тегло на ден.
Включете верните въглехидрати
Въглехидратите са от значително значение за производството на сила и възобновяване на запасите от гликоген след подготовка. Желателно е 50-60% от общия калориен банкет за деня да бъде от потребни въглехидрати като плодове, зеленчуци, бобови култури и пълнозърнести храни.
Приемайте потребни мазнини
Мазнините са от значително значение за производството на хормони и здравето на ставите и мускулите. Включете в диетата си зехтин, авокадо, ядки и семена.
Пийте задоволително вода
Водата е нужна за всички клетъчни функционалности в тялото. Опитайте да пиете най-малко 8-10 чаши вода дневно.

2. Включете добавки

Изграждането на крепко и мускулесто тяло мъчно може да бъде реализирано единствено с вярно хранене и постоянни тренировки. Приемът на верните хранителни добавки ще ви помогне за реализиране на върхова физическа форма и.

Няколко съвета по отношение на избора на добавки:
Изберете качеството пред количеството
Не харчете парите си за нискокачествени добавки със подозрителен резултат. По-добре е да приемате малко, само че подобаващи добавки от потвърдени производители, които в действителност ще са от изгода.
Установете от какво се нуждаете
Няма повсеместен метод що се отнася до добавките. Трябва просто да откриете тези, които работят за вас.
Не прекалявайте
Висококачествените добавки ще ви оказват помощ да изградите и поддържате мускулна маса, само че прекаляването с тях няма да докара до по-добър резултат. Винаги приемате добавки единствено в целесъобразните дози.
Имайте самообладание
Повечето добавки изискват време с цел да дадат резултат. Приемайте ги постоянно, тренирайте и ще видите резултата им.

3. Силовите тренировки са наложителни

Ако желаете да развиването крепко и мускулесто тяло, силовите тренировки избрани са наложителна част от програмата ви. Практични препоръки за вашия подготвителен проект:
Изберете верните извършения
Съсредоточете се върху комплицирани извършения като клекове, мъртва двигателна сила и преси от лег, които ще ви оказват помощ да работите за няколко мускулни групи по едно и също време. Тези извършения са чудесни за създаване на мускули и повишение на силата и ще ви оказват помощ да извършите тренировките си по-ефективни.
Правилната техника е значима
Начина, по който изпълнявате извършения е значим освен за тяхната успеваемост, само че и за вашата сигурност. При несъответствуваща техника има сериозен риск от травми. Консултирайте се със експерт с цел да се уверите, че изпълнявате тренировките вярно.
Увеличавайте интензивността последователно
Когато се почувствате по-уверени и започнете да вършиме упражненията с лекост е време да увеличите тежестта или повторенията. Чрез последователно повишение на интензивността ще извлечете максимума от тренировките си.

4. Осигурете си задоволително сън

Докато си почивате и спите, тялото се възстановя от тежките тренировки и събира сили за идващите. По време на сън, организмът създава тестостерон – хормон, който е от значително значение за мускулния напредък. Сънят оказва помощ за намаляването на кортизола, който унищожава мускулната тъкан. Нужно е да спите най-малко 7-8 часа на нощ. За задачата намалете кофеина и установете постоянна рутина на лягане. Това значи да си лягате едновременно всяка вечер и да не употребявате електронни устройства най-малко 30 минути преди този момент, с цел да дадете опция на мозъка си да се настрои за сън.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР