Всеки има право да изрази по мирен начин мнението си

...
Всеки има право да изрази по мирен начин мнението си
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Не мога да приема блокади и опити за граждански арести

„ Всеки има право да изрази по кротичък метод мнението си посредством митинг. Не мога да приема блокади и опити за цивилен арести. Никой не е забранил митингите, само че блокирането на целия град съгласно мен не е задоволително “. Това сподели в предаването „ Лице в лице “ по БТВ вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.
" Аз стигнах относително бързо до тук, само че избрахме маршрут, с цел да избегнем " Орлов мост " да вземем за пример. Факт е, че хората на улицата са доста по малко, само че колкото и да са, това затруднява жителите. Не за първи път министър председателят прави промени. Част от хората не са удовлетворени, желаят оставка на цялото държавно управление, само че аз мисля, че е безконтролно 6 месеца преди постоянни избори, в тази тежка обстановка “, добави външният министър.
“Имат право на мирни митинги, само че да не пречат на тези, които желаят да работят. Уверявам ги, че не е като да не чуваме какво желаят. Опитваме се да адресираме проблемите, само че дано не се стига до цивилен арести ", сподели още тя. " Ще има общ заем, взет от съюза, който ще е доста преференциален. Само дружно може да спасим стопанските системи си. Разговори занапред предстоят. От 20 години не е имало толкоз дълъг съвет. Европейски Съюз сподели, че и в най-трудния миг водачите могат да реализират единодушие ", сподели вицепремиерът.
" Моето гледище е да се отворят другите гранични пунктове с Гърция да се отворят. Премиерът им пое ангажимент да отвори най-малко още 1 пункт. Ние би трябвало да имаме общи координирани дейности. Всяка страна има за себе си решение на въпроса. Не е стабилно да се трансформират разпоредбите от през днешния ден за на следващия ден или за след няколко дни. Трябва да спасим туристическия бранш ", сподели още тя. „ Имаме съгласувателни процедури с Румен Радев. Няма да ми е елементарно да работя с човек, който ме назовава “мутра ” и “мафия ”. Документално постоянно са вървели нещата. Ние сме виновни хора и ще продължим да вършим работа, само че няма да бъда лицемерна, ще бъде все по-трудно да се комуникира с президентската институция ", добави Захариева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР