Всеки има мрачни дни, в които само депресиращи и разрушителни

...
Всеки има мрачни дни, в които само депресиращи и разрушителни
Коментари Харесай

Ако сте загубили надежда, оставете всичко, което правите, и опитайте това

Всеки има мрачни дни, в които единствено депресиращи и разрушителни мисли ни идват на разум и животът наподобява неправилен. В тези моменти създателите Естер и Джери Хикс оферират да вземете лист хартия и писалка и да опитате метода на фокусиращото колело. Повярвайте ни, това в действителност оказва помощ да се справите.

- Първо, нарисувайте огромен кръг на лист хартия. После нарисувайте по-малък кръг, с диаметър към 5 см в центъра на по-големия кръг. Седнете, отпуснете се и гледайте деликатно в дребния кръг. Усетете по какъв начин погледът ви се концентрира върху него.

- Сега затворете очи за миг и насочете вниманието си към събитията, които са предизвикали негативните страсти. Определете какво тъкмо е това, което не желаете да вършиме или да преживявате още веднъж.

- Време е да си кажете: “Определено знам какво не желая. Така че: какво желая? “

- Опитайте да определите ясно какво желаете. Помнете, че би трябвало да се водите от метода, по който желаете да се почувствате по отношение на обстановката. Формулирайте желанието си в едно малко изречение и го напишете в дребния кръг. Това ще бъде центъра на вашето фокусиращо колело.

- Извън периметъра на дребния кръг запишете мислите си за задачата, методите за нейното реализиране, резултатите от нейното осъществяване и неща, които повдигат настроението ви. Пишете по обиколката на огромния кръг. Започнете с 12 часа (представете си, че гледате часовник) и продължете по посока на часовниковата стрелка, до момента в който не получите 12 фрази, които ви изпълват с позитивни страсти.

Например, да кажем, че обезверено желаете да отслабнете. Напишете задачата си в центъра на дребния кръг. После напишете всичко, което ви стимулира в секторите по този начин, че когато достигнете последния бранш, към този момент ще сте почувствали, че имате качествата да постигнете задачата си.

Методът на фокусиращото колело е толкоз ефикасен, тъй като към този момент умишлено сте избрали изказванията, които пишете. Те показват убежденията, които постоянно сте считали за правилни за себе си и те съответстват с вашите стремежи.

Фокусирайки се върху задачата в центъра на колелото, откривате още и още свидетелства, че желанията ви могат да се осъществен. Можете да постигнете всичко, което поискате – единствено направете първата стъпка.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР