Всеки експерт в центъра на А1 вече обработва средно по

...
Коментари Харесай

А1 България рециклира 80 000 устройства за половин година


Всеки специалист в центъра на А1 към този момент обработва приблизително по 40 устройства дневно
(снимка: А1 България)

Рециклиращият център на А1 Group в България е обработил 80 000 устройства за първата половина на годината, оповестиха от компанията. Редица автоматизации покачват неговата успеваемост.

Тонове пластмаса, силиций, желязо, алуминий, мед, олово и цинк няма да замърсяват околната среда, откакто малко над 80 000 закрепени устройства, смарт телефони и SIM карти бяха сполучливо рециклирани през първите 6 месеца на годината в най-големия профилиран център на A1 Group. Той е ситуиран в България и е единственият сходен в телекомуникационния бранш у нас.

Дейността на центъра понижава количеството генериран електронен боклук и замърсяването на природата, а също така поддържа директно преизползването на запаси и кръговата стопанска система, което е част от ESG тактиката на A1 – действия в интерес на опазването на околната среда, поддръжка на обществото и етично корпоративно ръководство.

През последните години приносът на центъра е в обработката на по 160 000 устройства, с което са спестени над 60 тона пластмаса на околната среда и е дадена опция за повторна приложимост на разнообразни вложени в продуктите скъпи метали.

Вътрешни разработки за автоматизация покачват успеваемостта на екипа
(снимка: А1 България)

Екипът от 25 специалисти със характерен опит обновява част от мобилните телефони, предлагани от A1 България, и огромна част от устройствата за закрепена съгласуваност, които A1 Group предлага. Само за първата половина на актуалната година центърът е рециклирал над 27 000 от най-разпространените ТВ приемници, над 4 100 оптични рутера (ONT) и над 2 000 Wi-Fi рутера.

В допълнение, от началото на годината до момента там са били обработени над 17 200 карти за цифрова телевизия, които декодират сигнала, съвсем 10 000 CAM модула за цифрова телевизия и 10 000 кабелни модема, както и също толкоз от едни от най-комплексните модеми, предлагани от A1 Австрия – хибридните, които комбинират vDSL и LTE съгласуваност.

Eфективността на екипа в центъра се усилва непрекъснато посредством вътрешни разработки на решения за автоматизация, като вследствие на това всеки специалист към този момент обработва приблизително по 40 устройства дневно. Иновациите редуцират времето за работа по всеки обособен случай, усъвършенстват разпределянето на дилемите в екипа и минимизират опциите за пропуски или неточности.

Освен това усъвършенстваната връзка сред устройството и системата на А1 оказва помощ за анализиране на представянето му и по този начин експертите могат да вземат осведомено решение по какъв начин да действат с него.

Складът за рециклирани устройства разполага с 200 палетни позиции
(снимка: А1 България)

В центъра за преработване на А1, ситуиран на територията на централното ръководство на компанията в София, всяко устройство, което попада в обсега на преработване, се третира с нужното внимание. Цикълът стартира с обзор и тестване на техническите спецификации и благоприятни условия за свързване към мрежа, включва изпращане към особено обособеното помещение за пребоядисване и след инспекция за качество бива опаковано в нова кутия, направена от 100% рециклирана хартия – още една стъпка в интерес на кръговата стопанска система.

Рециклирането приключва в предпазеното пространство за предпазване в склада, разполагащ с 200 палетни позиции. След прекосяване на целия развой над 90% от всички подлежащи на преработване устройства се връщат в чудесно положение, уместно за повторна употреба, а единствено през миналата година общият брой на модемите, идващи от A1 Австрия, се е нараснал съвсем двойно.

Центърът на А1 в България се обрисува като най-предпочитаното място измежду всички страни от групата за преработване на устройства. Амбицията на компанията е да продължи да уголемява и автоматизира тази активност посредством технологии и други действия в центъра, като по този начин способства още повече за понижаване на въглеродния ѝ отпечатък.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР