Всеки един от нас, в определена степен, е изправен пред

...
Всеки един от нас, в определена степен, е изправен пред
Коментари Харесай

7 сурови истини за живота, които никой не иска да приеме

Всеки един от нас, в избрана степен, е изправен пред разнообразни компликации и премеждия, с които се бори в живота и бизнеса.

Някои от тях са неизбежни, други са неточности, които ни оказват помощ да се учим и да растем, а трети са резултат от непознати дейности или немарливост.

Понякога най-тежките битки са тези, които самите ние започваме с нашето отрицателно мислене. Както в множеството неща, първата стъпка за решаването на казуса е неговото приемане.

Това са 7 истини за живота, които би трябвало да приемете, с цел да може да се справите с тях.

1. Безпокоим се без причина

Казват, че един ден прекаран в паники е по-изтощителен от цяла седмица работа. Ако познавате безпокойството, знаете, че то съставлява боязън, който се просмуква в съзнанието и изцежда вашата сила. Тревожността не позволява никакви проблеми. Тя унищожава вашата мотивация и понижава успеваемостта ви, а на всичко от горната страна, в по-голямата част от случаите нещата, за които се притеснявате, в никакъв случай не се случват.

Спрете да се безпокоите за това, което може да се обърка, и започнете да мислите за това, което може да се получи както сте си го поискали.

2. Прекаляваме с мисленето

Подобно на тревогата, несъразмерните разбори и размишления могат да бъдат извънредно натоварващи. Още по-лошото е, че поради тези разбори може да подминем положителни хрумвания, преди даже да имат опцията да бъдат прегледани обективно и рационално. Прекаленото обсъждане е изкуството да създаваш проблеми, които до неотдавна не са съществували. Не позволявайте всички благоприятни условия, които дадена обстановка открива пред вас, да бъдат засенчени от опасности, които съществуват единствено във вашето схващане. Не забравяйте, че вашите инстинкти са построени върху опит и знания и се научете да им се доверявате.  

3. Лесно избухваме

Гневът не взема решение нищо. Той не е конструктивен, а деструктивен. Възможно е да защитавате буйно вярванията си и да опонирате на тези, с които не сте съгласни, без яд. Противоположния вид е да позволите на яростта да ви овладее и вероятно да ви унищожи. Винаги имате опцията да отговорите деликатно и умерено на всяка обстановка, да действате въз основа на вашите цели и цели, а не въз основата на краткотрайни страсти

4. Отлагаме, до момента в който не реализираме съвършенство

Отлагането прави даже най-елементарните задания по-трудни, а същински комплицираните се трансформират в непостижими. То може да бъде разказано като прочувствения еквивалент на струпване на дълг,  тъй като отлагането на дилемите води до консумиране на спомагателна сила, без да ви приближава до тяхното довеждане докрай. Ако сте се заели с сложна задача, пробвайте да се справите с нея допустимо най-бързо и да продължите с живота си. 

5. Чувстваме се като шарлатанин

Почти всеки човек изпитва подозрения по отношение на личната си стойност  понякога. Може даже да убедите себе си, че не сте квалифицирани да вършиме това, което вършиме, тъй като сте прекомерно остарял, прекомерно млад, не задоволително бърз или интелигенте и така нататък Разликата сред хората, които реализират триумф, и тези, които се провалят, идва от метода, по който те се оправят с тези мисли.

Заглушете отрицателния си интуиция с положителни мисли. Спрете да се подценявате и да преувеличавате вашите дефекти. Не е нужно да знаете и да можете всичко, с цел да бъдете сполучливи и да продължите напред.

6. Имаме повече отрицателни мисли, в сравнение с позитивни

Не може да сте изцяло обзети от отрицателни мисли и да очаквате позитивни резултати. Понякога е мъчно да осъзнаем по какъв начин отрицателното мислене въздейства на нашия живот или да разберем, че сме в серпантина на самоотрицание и самосъжаление.

За да се справите с този проблем, би трябвало да се освободите от всички упования и да потърсите позитивите във всяка обстановката. Все отново, като се изключи най-съкрушителните нещастия, всяко прекарване може да ви научи на нещо ново.

7. Мечтаем за по-лесен живот

Истината е, че не може да направляваме огромна част от нещата, които се случват в нашия живот. Това, което може да контролирате, е метода, по който реагирате на протичащото се. Не си губете времето в съпоставения с други хора, които мислите, че имат по-лесен и нехаен живот.

Вместо това, концентрирайте се върху личното си развиване, върху придобиването на нови познания и умения и реализирането на цялостния ви капацитет. Нещата, които идват елементарно, не са тези, които ще ви оказват помощ да растете като персона.

Някои истини за живота са неприятни и обезсърчителни, само че в случай че се научим да ги одобряваме, ще заживеем един по-спокоен и безпроблемен живот..

Лоли Даскал, президент и изпълнителен шеф на консултантската фирма Lead From Within, за Inc.com

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР