Всеки е блогър в наши дни. Докато преди две десетилетия

...
Всеки е блогър в наши дни. Докато преди две десетилетия
Коментари Харесай

Създайте бизнес блог, който вдъхновява читателите

Всеки е блогър в наши дни. Докато преди две десетилетия беше немислимо вашият локален магазин за хардуер да разгласява постоянно, в този момент е невероятно да си помислите, че няма да е по този начин. Създаването на блог е елементарно. Има обилие от безвъзмездни и платени шаблони. Настройката се прави за минути. Това обаче е единствено началото. Всичко във вашия блог, от оформление през шрифтове и цветове до избор на изображения и тематики, би трябвало да бъде целеустремено определено, с цел да поддържа най-добре вашата марка и да предизвиква читателската публика и реализациите. Откъде да започнете?

Първо, ясно очертайте набор от цели за вашия блог. Създаването на блог единствено тъй като ви се коства, че би трябвало, не е задоволително. Блогът може да бъде от изгода за бизнеса по няколко метода и вашите цели може да включват:
Подобряване на SEOПривличане на клиенти на вашия уебсайтСъздаване на евентуални клиентиКултивиране на интерес и авторитетТестване на нови идеиИзграждане на дълготрайна лоялностСъздаване на многофункционално наличие
Повече от една от тези цели може да се отнася за вас или може да сте в положение да посочите други, които дават отговор съответно на вашия бизнес. Стеснете задачите си до реален набор, след което изберете тематики, които целеустремено поддържат тези цели.

Например, тактиката за блогове на адвокатска адвокатска фирма може да има за цел да подтиква трафик, да усили престижа, да даде потребна информация за тези, които изследват юристи и да насърчи дълготраен напредък, а не непосредствено привличане на клиенти.

Каква информация би трябвало да предоставите? Още един път, отговорът на този въпрос мощно зависи от вашата промишленост и цели. Най-общо казано обаче изявленията ви би трябвало или да вземат решение постоянно срещан проблем, който имат клиентите ви, или да дават истинска визия за вашата област, или и двете.

Блогът на REI Co-op, Uncommon Path, е отличен образец за това по какъв начин изборът на тематика може да поддържа личността и задачата на марката, като в същото време дава информация, която е потребна за необятен кръг от евентуални клиенти. Теми като достъпността на националните паркове и най-хубавите места за гледане на звезди се смесват с продуктови мнения и рекомендации, предоставяйки на посетителите метод да намерят завършения и, несъмнено, оборудването, което да употребяват, до момента в който го вършат.

Въпреки че вашият бизнес може да няма ресурсите на колос като REI, екипът ви може да създаде описи с ентусиазъм за тематики като:
Често срещани проблеми, с които се сблъскват вашите клиентиЧесто задавани въпроси от вашите клиентиИнформация, която не е директно обвързвана с артикул, която би заинтересувала сегменти от целевата аудиторияПродукти, които можете да прегледатеХора във вашата промишленост, които можете да интервюирате
Не забравяйте, че като се изключи изключителните бизнес вести, вашият блог е за вашите клиенти, а не за вас. Планирайте реален график на тематиките авансово и се придържайте към него. Ако можете да публикувате единствено няколко пъти на месец, направете тези изявления. Количеството не постоянно е печелившата тактика.

Ако имате подобаващи принадлежности за генериране на евентуални клиенти, като електронни книги или изтегляния на запаси, включете апели за деяние в изявленията си, с цел да увеличите оптимално успеваемостта.

Редовното издание ще ви помогне да увеличите запасите си от индексирани страници и ще допринесете за построяването на вътрешни връзки, като и двете обезпечават подтик на SEO. Въпреки това, с цел да извлечете максимума от времето, вложено във вашия блог, вие също би трябвало да публикувате изявленията си.

Използването на обществени медии може да ви помогне да увеличите оптимално всяко наличие, като в същото време получавате промоционален подтик. Съдържанието на блога може да бъде пренасочено във видеоклипове или нарязано на къси инфографики, които да бъдат оповестени в обществени сметки. За B2B компании LinkedIn предлага добра платформа за шерване на връзки към скорошни изявления. Поредица от записи в блогове също могат да бъдат пакетирани в имейл бюлетин или употребявани за евакуиране на електронна книга, като и двете са мотори за генериране на евентуални клиенти.

Винаги следвайте най-хубавите практики, когато публикувате. Спамът и отвличането на мнения са досадни и евентуално нездравословни за вашата известност.

Дизайнът на блог може да повлияе на читателите и генерирането на евентуални клиенти. Навигацията в блога би трябвало да е лесна и посетителите би трябвало да могат елементарно да четат публикации. Оформления, които са объркващи и претрупани или текстове, които са сложни за четене, няма да обезпечат повторни четци или лоялни клиенти. Обърнете внимание на следните детайли на оформлението:

1. Шрифтове

Изследванията за най-четливите шрифтове са смесени и няма твърдо предписание за най-хубавите шрифтове, които да се употребяват за заглавия или главен текст. През април Nielsen Norman Group разгласява резултатите от изследване от 2022 година за четливостта на шрифта, което удостоверява това. Освен главната си констатация, че няма единствен верен отговор за най-хубавите онлайн шрифтове, той откри, че хората могат да прочетат даден шрифт приблизително с 35% по-бързо от различен шрифт.

Не се паникьосвайте обаче, най-хубавите практики за четливост към момента съществуват, които включват:
Задайте най-малък размер на шрифта от 18 точки.Обърнете внимание на дистанцията сред редовете на текста.Установете текстова подчиненост сред заглавия, подзаглавия и главен текст.Използвайте поредни цветове на връзките и резултати при задържане.
2. Сегментиране

Средно един клиент ще прочете към една четвърт от копието на дадена страница. Посетителите сканират, а вашата работа е да извършите сканирането елементарно. Можете да извършите това посредством:
Ограничаване на абзаците до едно до три изреченияРазбиване на текст със заглавияИзползване на описи с водещи знаци и изображения в поддръжка на главните точки
3. Избор на изображение

Изборът на изображение има значение заради няколко аргументи. Постоянните, качествени изображения поддържат личността и културата на вашата марка и даже могат да привлекат евентуални клиенти. Бизнесите, които употребяват изображения поредно, ще култивират жанр, който е различим във всяка конюнктура.

Създаването на табло за въодушевление е добър метод да гарантирате, че графиките се употребяват поредно. Таблото за въодушевление е сбирка от детайли, в това число, само че освен фотоси, които са представителни за стила на вашата марка. Можете също по този начин да обмислите основаването на лист с неща, които категорично не са позволени в избора на фотоси в блога. След като сте избрали изображения за вашите изявления, не забравяйте да ги оптимизирате за уеб приложимост, тъй че да не забавят времето за зареждане на страницата ви.

Ако сте решили, че е време вашият бизнес да стартира да написа блогове, направете изпитание да култивирате блог, който усъвършенства и поддържа вашата марка. Малко вложение на време може да докара до големи резултати. 

Източник: Кристен Френд за 

Превод и редакция: Нели Тодорова                       
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР