Всеки десети прави тежка бактериални пневмония, предупреди той Предполага се,

...
Всеки десети прави тежка бактериални пневмония, предупреди той Предполага се,
Коментари Харесай

Опасен грип в Европа, проф. Кантарджиев съветва да пием чай с мед и лимон

Всеки десети прави тежка бактериални пневмония, предизвести той

Предполага се, че гръпът, който ще е с пик през март у нас, ще е от вид А със вариант H3N2, тъй като беше публикуван в Австралия, а когато при нас е лято, там е зима. Тази година, откакто се популяризира там, стартира да циркулира в Скандинавието, където са нормално първите случаи в Европа. Във Англия също към този момент има потвърдени такива случаи. Това сподели в „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия проф. Тодор Кантарджиев.

„ Всеки десети прави тежка бактериални пневмония. На 1000 души един е с грипна с кървохрак и нормално е доста тежко, а на 10 000 има 1 случай с инфектиране на мозъка, което нормално е съдбовно “, предизвести той.

„ Зимната класическа българска кухня е един от най-хубавите имуностимулатор. Много са значими тези неща – пийте чай с мед и лимон, а като ви боли гърло – лимон със сода “, поучава професорът. 

По думите му има случаи на подварианта на ковид BQ1 в България, като разновидността се чака да господства след Нова година.

„ COVID-19 ще мина, но би трябвало да пристигна пролетта. Важно е, че вирусът към този момент не е толкоз гибелен, само че за жалост към момента имаме случаи на умряли, което се дължи на обстоятелството, че късно се търси здравна помощ. Вярно е, че затрудненията са при хора, които са доста възрастни и заболели, само че усети ли се дихателна непълнота, незабавно би трябвало да се върви на доктор и да се пристъпва бързо към кислородотерапия в болничното заведение “, добави той.

„ BQ1 стартира да се популяризира, тъй като е доста по-различен генетично от този BA5, който сега господства и имунната система на човек не го разпознава. В нашата страна BQ1 има  около 1% и какво споделя Центърът по надзор на болесттите - „ Братя, ваксинирайте се “? В момента има една нова ваксина австрийска, която за разлика от до момента предлаганите у нас, е цялата вирусна парченце, т.е. не е РНК и е по-голямо антигенно благосъстояние. Вирусът в нея е погубен и няма да се разболее никой “, съобщи Кантарджиев.

Тази ваксина е за хора, които три години са се крили и не са се ваксинирали, сподели още той.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР