Всеки ден в Европа 10 жени умират от домашно насилие.

...
Всеки ден в Европа 10 жени умират от домашно насилие.
Коментари Харесай

Разказ от първо лице: Да избягаш от ада „домашно насилие“

Всеки ден в Европа 10 дами умират от домашно принуждение. Всяка трета жена в България е жертва на тормоз вкъщи. От позор и боязън за доста от случаите не схваща никой. Но има и дами, които се престрашават да приказват. Диана Николова съумява да се откъсне от насилника си, да загърби остарелия си живот и да отвори нова страница.
 

" Чувстваш омерзение, гадност, оскърбление. Сякаш имаш буца в гърлото. Не знаеш дали да плачеш, или да се ядосваш. Преглъщаш сълзи. Апелирам дамите, които са жертва на домашно принуждение да преборят страха от следващия пестник, тъй като той на следващия ден ще се повтори ", споделя Диана. Тя споделя, че след първия побой е била заключена два месеца у дома.
 
 За счупените окови и контузиите споделя жертвата Диана Николова screenshoоt/vbox7

" Първият сериозен побой стана, когато детето ми беше едвам на годинка. Бях с контузия на главата и с комоцио. Бях излязла с другарка вечерта, той беше пратил човек да ме следи. На другия ден ме разпитваше, а аз отхвърлих, че съм излизала, тъй като ме беше боязън по какъв начин ще реагира. Удари ме, а аз отвърнах. Последва към този момент доста тежък побой. Освен аз пострада и моята другарка. Той й счупи носа ", описа Диана.
 
-->

Според нея най-голямата болежка е, че шамарите идват от човек, който си обичал. " Думите, с които ме е наричал, боляха повече от ударите ", добави тя.
 
" Запознахме се на един ваучър. Той скри от мен, че е женен. Ако би трябвало да бъда почтена, той ми оказа помощ в сложна обстановка. Баба ми беше болна от рак. Започнах да работя при него. Нещата се задълбочиха и от мой началник, стана мой ухажор. След това забременях ", споделя Диана.
 
Тя описа още, че насилникът й е бил доста ревностен и откакто се е родило детето, е напуснал жена си и се е преместил при нея.
 

" Бившата му жена ми се обади по телефона и ми сподели: " Ти не знаеш с какво се захващаш ". Явно е желала да ме предизвести. Насилваше ме, заплашваше ме. Последната капка преля, когато ме заплаши с нож пред сина ми. Всички към мен бяха обезверени от протичащото се ", добави Диана.
 
За благополучие тя е съумяла да се пребори с насилника. Още обаче не може да си елементарни, че прекомерно дълго е търпяла, тъй като хората не се трансформират.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР