Всеки ден се гледаме в огледалото и виждаме различни цветове

...
Всеки ден се гледаме в огледалото и виждаме различни цветове
Коментари Харесай

Знаете ли какъв е истинският цвят на огледалото?

Всеки ден се гледаме в огледалото и виждаме разнообразни цветове в отражението. Но какъв цвят е самото огледало? Сребрист ли е или въобще няма цвят? Отговорът на този въпрос е по-сложен, в сравнение с наподобява.

Огледалата имат доста общо с белите предмети, само че в действителност огледалата са зелени на цвят. Но за какво? Човешкото око възприема радиация в много стеснен диапазон от дължини на вълните. Нарича се забележимата част от спектъра. Излъчването от нашето Слънце има почти идентичен интензитет в цялата забележима част на електромагнитния набор. С други думи, всички цветове на дъгата на слънчева светлина са почти еднообразно ярки.

Комбинацията от всички тези цветове се възприема от очите ни като бяла светлина. При удряне на обекти част от радиацията се всмуква от тяхната повърхнина или вътрешна конструкция, част се отразява и част от радиацията може да премине през дебелината на обекта. Цветът му се дефинира точно от отразената и погълната радиация. Тъй като бялата светлина - комбинацията от всички цветове на дъгата - нормално пада върху обекти, когато се всмуква избрана дължина на вълната, отразената светлина към този момент не става бяла.

Цветът се трансформира, тъй като някои от съставните му съставни елементи се всмукват от обекта. Има пигменти, които всмукват всички съставни елементи на бялото, с изключение да вземем за пример на зелено или синьо. В резултат на това оцветените с такива субстанции материали получават зелен или наследник цвят.

Но какво ще кажете за огледалото, тъй като то отразява цялата светлина, която пада върху него? Прави се прилика с белия цвят: той се получава, когато обектът не всмуква нито един съставен елемент от падащата върху него светлина и я разпръсква от всички направления. За разлика от естествения бял обект, огледалото отразява светлината под явен ъгъл, което ви разрешава да заснемете изображение на източника на светлина и обектите, ситуирани зад повърхността му.

Така че можем да кажем, че идеалното огледало има бял цвят. Но в действителност такива огледала не съществуват в природата - всеки сходен материал има вътрешни недостатъци, които не им разрешават да отразяват 100% от падащата светлина. Всъщност огледалата отразяват падащата върху тях радиация с дължина на вълната 510 нанометра малко по-добре от другите цветове. Съответства на зеления цвят, който виждаме. И по този начин, огледалата, въпреки и мъчно забележими, са зелени, пише actualno.com.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР