Всеки ден по 13 деца извършват престъпление. Това показват данни

...
Всеки ден по 13 деца извършват престъпление. Това показват данни
Коментари Харесай

Всеки ден по 13 хлапета вършат големи поразии

Всеки ден по 13 деца правят закононарушение. Това демонстрират данни на Националния статистически институт (НСИ) за противообществени прояви на малолетните и малолетните лица за предходната година, написа в. Монитор.

През 2017 са регистрирани 4971 закононарушения, 1063 от които са били осъществени от хлапета сред 8 и 13 години. Данните демонстрират, че спрямо 2016 година престъпните прояви на българчетата са намалели с 9.

И през предходната година всяко второ закононарушение осъществено от дете е било обвързвано с кражба.

Най-много са похищенията върху артикули от магазини и търговски обекти – 873 случая, следвано от домови обири и влизане с щурм. 518 са били закононарушенията, свързани с използването на психоактивни субстанции, незабавно след тях се подреждат престъпните прояви, при които децата са развалили непознато имущество – 461.

През предходната година две малолетни момчета са били упрекнати за ликвидиране, до момента в който година по-рано не е записано нито едно такова закононарушение.

На доклад в Детска педагогическа стая през 2017 година са се водили 9146 малолетни и малолетни причинители на противообществени действия. В съпоставяне с 2016 година броят им е повишен с 50 души, демонстрират още данните на Национален статистически институт. Всяко пето дете, минало през Детска педагогическа стая, не е посещавало учебно заведение, а половината са живели в криминогенна среда съгласно специалистите.

1368 от хлапетата или 20,2% от водените на доклад причинители на противообществени прояви са попаднали в „ черния лист “, поради бягство от вкъщи или институцията, в която живеят. Един от 10 непълнолетен нарушител е бил съветват от специалисти, поради нападателно държание. Други 174 хлапета са попаднали в Детска педагогическа стая, тъй като са скитали или просили на улицата.

През предходната година локалните комисии за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните са образували 5537 възпитателни каузи, 3758 от които по предложение на прокуратурата. Отделно са били наложени над 7400 възпитателни ограничения. На над 1500 от невръстните нарушители са били „ назначени “ публични възпитатели. Под образователен контрол са били поставени и родителите на 867 хлапета.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР