Всеки български гражданин, който желае да се да се ваксинира

...
Всеки български гражданин, който желае да се да се ваксинира
Коментари Харесай

„Информационно обслужване“ АД създаде електронен регистър за желаещите да се ваксинират

Всеки български жител, който желае да се да се имунизира против COVID-19, ще има опция да попълни електронно своята поръчка за желана ваксина, място и час на имунизацията. Това стана допустимо откакто „ Информационно обслужване " АД създаде за по-малко от месец онлайн основана платформа, която е част от Националната здравно-информационна система. Регистрационната форма е извънредно лесна за потребление и е налична на. Тя бе показана от изпълнителния шеф на компанията Ивайло Филипов и министъра на опазването на здравето проф. доктор Костадин Ангелов.

„ Със основаването на регистъра на искащите да се имунизират " Информационно обслужване " АД подкрепя оторизираните управляващи в битката с пандемията и основаването на нужната организация за имунизацията на популацията ", сподели Ивайло Филипов. По думите му онлайн регистърът способства за логистичното систематизиране на имунизациите по имунизационни центрове и осъществяването на Националния проект за имунизиране против COVID-19 в Република България.

Разработената платформа дава опция на всеки искащ да избере имунизационен център в страната, ден и час на имунизацията и да съобщи желана ваксина. Системата предлага интерактивна карта на България, на която са посочени всички имунизационни центрове, с цел да може искащите да изберат най-удобната за тях локация, както и настоящ график с работното време. Целта е всяко лице да има опция да резервира комфортен за него час. След довеждане докрай на регистрацията, всички, които са попълнили своите данни, ще получат удостоверение на поръчката.



Електронният указател разрешава на искащите да трансформират часа и мястото на имунизация, както и да откажат към този момент доказания час за слагане на ваксина, при неспособност да се ваксинират.
Всички лица, които са записани за имунизация, ще получават увещание за определения час и локация посредством имейл или sms не по-късно от 24 часа преди слота, който са избрали. Системата разрешава също по този начин искащите да попълнят и разпечатат декларацията за осведомено единодушие, която е наложителна при слагането на ваксина против COVID-19. Това икономисва време при попълването на място преди самото слагане.
Личните данни на всички записани за имунизация са предпазени и само оторизираните органи ще разполагат с попълнените в електронния указател данни.
Създаването на платформа за онлайн регистрация ще подкрепи здравните управляващи за бързото обмисляне и систематизиране на имунизациите в страната, което е от основно значение в битката с пандемията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР