Все повече висши училища на Острова „замразяват таксите за европейци

...
Все повече висши училища на Острова „замразяват таксите за европейци
Коментари Харесай

Шанс за кандидат-студентите: Великобритания удължава срока за прием на документи до 29 януари

Все повече висши учебни заведения на Острова „ замразяват " таксите за европейци на старите равнища, подхващат ограничения за обезвреждане на измененията след Брекзит

Британската централизирана система за банкет в университети UCAS взе решение да удължи периода за кандидатстване с две седмици - до 29 януари, оповестяват от формалния UCAS център на Интеграл, посредством който аплайват забележителна част от българските възпитаници. Това е невиждано решение, което удължава обичайният период 15 януари, с което приемът трябваше да бъде преустановен през днешния ден. Решението ще даде опция на кандидат-студенти, които към момента обмислят обучение във Англия, да приготвят нужните документи и да уточняват изборите си до 5 университета или 5 специалности.
Расте броят на университетите, които взимат решение да „ замразят " таксите за задгранични студенти от Европейски Съюз за академичната 2021-2022 година, с което първокурсниците от Европейски Съюз след действителен Брекзит ще заплащат досегашните 9250 паунда, вместо предстоящите сред 12 000 паунда и 18 800 паунда годишно, които все още заплащат задграничните студенти отвън Европейски Съюз. Близо 1/3 от висшите учебни заведения на Острова към този момент оповестиха ограниченията, които подхващат за европейските студенти след Брекзит - по-ниски такси за образование, специфични университетски стипендии или композиция от двете.
Сред тях са Royal Holloway - University of London, University of Strathclyde, Brunel University, University of Portsmouth, Coventry University, Falmouth University, University of Leicester, University for the Creative Arts, както и Swansea University, University of South Wales и Cardiff University в Уелс.
Видовете финансова помощ са основани на разнообразни критерии - в по-голям размер тя се отпуска за претенденти с отличен триумф и достижения и се дава на конкурсен принцип. Съществуват и стипендии, покриващи общежитието, както и такива на база приходи на фамилията, а размерът им най-често варира в диапазона 1000-3500 паунда на година, оповестяват консултантите.

Целта е да се минимизира резултата от решението на английското държавно управление от лятото на 2020 година да приключи студентското кредитиране за претенденти от Европейски Съюз, които възнамеряват да стартират образование на Острова през септември 2021.

Европейските студенти, които стартират следването си преди август 2021, ще могат към момента да получат студентски заем върху таксата за образование. Възможност за заем и такси от 9250 паунда за стратегии, започващи от септември 2021, биха имали и българи със статут на уседналост в Обединеното кралство.

Всички претенденти, влизащи във Англия след 1 януари за образование, ще би трябвало да аплайват за студентски визи. За задачата студентите би трябвало да са изпълнили университетските условия за банкет. Освен еднократната такса за виза от 348 бр. лири, студентите би трябвало да заплащат и наложителна здравна застраховка в размер на 470 бр. лири на година, която ще дава опция за достъп до безвъзмездни медицински услуги. Кандидатстването за виза за студенти от Европейски Съюз ще става по електронен път.

Всички студенти, които стартират своето образование на Острова, получават обезпечено настаняване, обезпечено от университета.

Динамичните промени по отношение на Ковид и Брекзит постановат даването на навременна информация от университетите по отношение на периоди, такси и благоприятни условия за стипендии, която всекидневно се трансформира. Актуална информация може да намерите на страницата http://www.integral.bg/study-in-theuk/scholarships-2021/.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР