Все повече тенис експерти и анализатори говорят за Лоренцо Музети.

...
Все повече тенис експерти и анализатори говорят за Лоренцо Музети.
Коментари Харесай

Палачът на Григор в Акапулко: Трябва да работя още много

Все повече тенис специалисти и анализатори приказват за Лоренцо Музети. Италианецът прави много положително усещане в последно време в международния тенис, като единствено за своите 19 години, съумява да се придвижва стремително в международната класация. Тийнейджърът към този момент е номер 94 в света, като след достигането си до третия кръг на мастърса в Маями сигурно ще се изкачи няколко места нагоре в ранглистата на ATP.

Въпреки блестящото бъдеще, което предсказват на Музети, младокът въобще не се заблуждава, че ще бъде елементарно. Италианецът е твърдо убеден, че занапред го чака още доста работа, преди да премине на идващото равнище. Полуфиналистът от Акапулко е удовлетворен от представянето си в последно време, само че никога няма да разреши положителните резултати да го заблудят и да му попречат в идните мачове.

„ Не съм постигнал нищо към момента и няма смисъл от мощни думи и похвали. Тепърва встъпвам в международния тенис и имам да изучавам още толкоз доста. Това, че съм на 19 и към този момент съм побеждавал играчи като Шварцман, Нишикори, Вавринка и Димитров не е от толкоз огромно значение. Искам да се развъртвам и да се усъвършенствам, тъй като сложното занапред следва. На 94-о място съм в международната класация и колкото и експертите да ми предсказват блестящо бъдеще, не искам да се товаря с упования. Загубата от Чилич в Маями ясно ми сподели, че имам доста върху какво да работя, Марин ме победи изрично най-много като игра, не толкоз в резултата, и след срещата бях много отчаян от себе си. Вярвам, че съм на правия път, само че положителните резултати, които реализирах няма да ме заблудят. Ако желая да съм измежду най-хубавите ме чака дълъг път нагоре и доста, доста работа. Сега малко ще си умря и ще продължа да упражнявам настойчиво. Очаква ни сезона на клей, където е значимо да остана непрекъснат и да спечелвам, тъй като единствено по този начин ще продължа изкачването си в ранглистата “, разяснява Музети.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР