Все повече се задълбочава проблемът с липсата на работна ръка

...
Все повече се задълбочава проблемът с липсата на работна ръка
Коментари Харесай

Няма желаещи да работят в земеделието, младите бягат в чужбина

Все повече се задълбочава казусът с неналичието на работна ръка в земеделието, а младите и кадърни фрагменти избират да опитат шанса си в чужбина . От дефицит на служащи се оплакват и в Петрич , където обичайно зеленчукопроизводителите са доста, оповестява „ Българска национална телевизия “.

Според работодателите в селското стопанство главните аргументи за кадровата рецесия са неприятните условия на труд , ниското възнаграждение и несигурността през зимния сезон. Оказва се, че заплатите в бранша у нас не могат да бъдат съперници на предлаганото заплащане зад граница и заради тази причина служащите всеобщо напущат страната. 

Проблемът с неналичието на работна ръка към този момент се отразява отрицателно на развиването на земеделието в региона , а производителите упорстват за незабавни ограничения от страна на страната. Те считат, че секторът би трябвало да стане по-атрактивен за хората, които търсят работа, само че сега това е невероятно, защото заплатите доближават едвам  1000 лв. на месец .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР