Все повече потребители започват да намаляват осезаемо и съзнателно времето,

...
Все повече потребители започват да намаляват осезаемо и съзнателно времето,
Коментари Харесай

Почивката от Facebook става все по-популярна

Все повече консуматори стартират да понижават осезаемо и умишлено времето, което прекарват в обществената мрежа. Проучване на Pew Research Center показва, че 42% от американските консуматори са си взели отмора от уеб страницата през последната година, а 74% са подхванали някакви ограничения за понижаване на времето, което прекарват в него.

Общо 54% са лимитирали настройките за достъп до профилите им, а 26% даже са изтрили мобилното приложение на Фейсбук от телефона си. Проучването е направено в края на май и началото на юни т.г. Неговата цел е да ревизира настроенията на потребителите след поредицата от кавги към компанията и персоналните данни.

Намаляването на интереса на потребителите към Фейсбук обаче не е обвързвано чак толкоз със свадите. Социалната мрежа затвърждава и форсира наклонността, че не може да задържи интереса на по-младите консуматори. Средно 44% от потребителите на възраст сред 18 година и 29 година са изтрили мобилното приложение, което е над двойно и тройно повече по отношение на идващите възрастови групи.

Към неспособността на Фейсбук да задържи интереса се прибавят и свадите. Те може да нямат съществена роля, само че са капката, която прелива чашата и стимулира потребителите да се откажат от обществената мрежа или най-малкото да лимитират доста нейната приложимост.

Фейсбук се пробва да отвърна тази наклонност с интензивно присъединяване в дебатите за отбрана на персоналните данни и битката против подправените вести. В множеството случаи обаче това води до още обществени рецензии към компанията, както се случи по-рано тази седмица по време на чуването на оперативния ѝ шеф Шерил Сандбърг в американския Конгрес.

Освен това Фейсбук разчита и на нови функционалности и услуги. Компанията работи по услуга за онлайн запознанства, която ще е хем част от Фейсбук, хем обособена от персоналния профил. Освен това залага повече и на онлайн видеото и се стреми да бъде по-голям съперник на YouTube. За в този момент обаче тези функционалности и услуги се осъществят прекомерно постепенно, с цел да могат да имат някаква роля в задържането на интереса на потребителите.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР