Все повече иранки отказват да се подчинят на властите и

...
Все повече иранки отказват да се подчинят на властите и
Коментари Харесай

Арести в Иран заради видео, в което две жени са с непокрити глави

Все повече иранки отхвърлят да се подчинят на управляващите и излизат без да покриват лицата си, откакто през септември страната беше обхваната от митинги поради гибелта на 22-годишната иранска кюрдка Махса Амини след ареста ѝ от нравствената полиция за това, че не носела вярно хиджаба си. Социалните мрежи бяха наводнени с видеа, които демонстрират по какъв начин иранки се съпротивляват против нравствената полиция.

" Ако някои хора споделят, че не имат вяра (в хиджаба)... добре е те да бъдат уверени... Но значимото е, че има правно условие... и че през днешния ден хиджабът е въпрос от правно естество ", сподели Раиси пред държавната телевизия във връзка видеото. На него се вижда по какъв начин към дамите се обръща мъж - клиент, който ядосано ги залива с кисело мляко.

Седебните управляващи в Иран оповестиха, че двете дами са задържани за непокритите си глави, арестуван е и мъжът за нарушаване на публичния ред. Собственикът на магазина, който се е конфронтирал с нападателя, е бил предизвестен.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР