Все повече хора са запалени по здравословния начин на живот,

...
Все повече хора са запалени по здравословния начин на живот,
Коментари Харесай

Вижте най-добрата витаминозна бомба за тялото ви

Все повече хора са запалени по здравословния метод на живот, който наложително включва вълшебното и доста потребно смути.Това е напитка, която се подготвя от разнообразни плодове, зеленолистни зеленчуци и лед или вода. Доста огромна част от трениращите смесват витаминозните артикули с добавки, съгласно изгодите, които желаят да получат. Плодовете и зеленчуците са източници на извънредно доста витамини и минерали, а смутитата са съвършеният сурогат на всички нездравословни храни, които консумирате всекидневно.
Ето какво би трябвало да знаете за тази толкоз здравословна напитка.
1. Каква е разликата сред сок, смути и шейк? - Всъщност разликата не е изключително огромна. Сокът е изстисканата течност на плодове или зеленчуци, като в състава на течността не взе участие месестата част на продуктите, т.е. фибрите. При шейка се пасират задачите плодове и се прибавят мляко или сладолед. Историята на смутитата стартира към 30-те години, когато хората стартират да употребяват смачкани на пюре плодове. В следствие хората са почнали да прибавят разнообразни зеленолистни зеленчуци като магданоз, спанак, зеле, маруля, лапад, коприва и други Смутито се подготвя единствено от пасирани плодове, зеленчуци и се прибавя вода или натрошен лед. Разликата сред трите питиета към този момент е напълно дребна, тъй като в соковете все по-често хората прибавят и фибрите. В смутитата пък все по-често се прибавят кисело и прясно мляко и заради тази причина наподобяват на шейковете.
2. Какви типове смутита има? - Класическите смутита са зеленчуково и плодово. Както се подразбира те се подготвят или от плодове, или от зеленчуци, само че има и смутита, в които се комбинират. Трениращите нормално залагат на здравословните смутита, в които се прибавят артикули, които да доставят жизненоважните субстанции, които имат силата да заменят добавките. Хората, които желаят да отслабват, залагат на смутита, в които прибавят единствено плодове и зеленчуци с невисок глекимичен показател. Десертните смутита не са желани от трениращите и не са подобаващи за диета, в тях се прибавят захар, сладолед или йогурт.
3. Какви са главните изгоди на смутито? - Като за начало ще споменем, че смутитата са извънредно засищащи. Съдържат протеини, поради зеленолистните зеленчуци и въглехидрати, поради плодовете. Смутито е съвършената закуска. Също по този начин е доста потребно. Смутито е като витаминозна бомба за организма. Имайте поради, че с цел да се възползвате оптимално от потребните свойства на смутито и несъмнено усета му, би трябвало да го консумирате незабавно, откакто сте го приготвили. Вместо всички нездравословни храни, които хапвате небрежно, можете да изпиете едно витаминозно и здравословно смути, което ще ви даде нужните витамини и минерали и ще ви засити за дълго.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР