Все повече хора избират да се хранят с чиста храна.

...
Все повече хора избират да се хранят с чиста храна.
Коментари Харесай

Как да разпознаем имитиращите продукти?

Все повече хора избират да се хранят с чиста храна. Едно от най-големите провокации, които срещаме всички по пътя към здравето, е по какъв начин да разпознаем кои артикули са чисти и кои - не. Имитиращите артикули са същинска спънка, защото те са изключително постоянно срещани и нормално имитират едни от най-консумираните артикули – млечните.

Един артикул е имитиращ, когато заложеното в него не дава отговор на това, което е - да вземем за пример сметаната не е сметана, в случай че е от растителен генезис. По закон – имитиращите артикули би трябвало да се продават на обособени щандове и на тях да бъде ясно посочено, че са имитиращ артикул, без да носят името „ сирене “, „ кашкавал “, „ мляко “ или „ сметана “.

На доктрина това прави задачата ни по-лесна, само че в търговията практиката е друга. Затова е значимо да знаем по какъв начин да разпознаем имитиращите артикули. Първото, по което би трябвало да се водите – цената. Обикновено кг артикул, имитиращ сирене, е доста по-евтин от същинското и качествено сирене, което е над 8-9 лева за кг. Имитиращите артикули могат да бъдат открити за сред 2 и 4 лева за същото количество.

Можете да разпознаете същинското сирене и по различен метод – при отчупване, то би трябвало да е зърнесто, до момента в който имитиращите артикули са гладки.

Още на витрината можете да видите, че при имитиращите артикули текстурата в действителност е напълно гладка, ръбовете на бучките са остри, до момента в който при същинското сирене те са заоблени.

При накисване във вода – същинското сирене се обезсолява, само че не трансформира формата си, а имитиращият артикул на процедура се разпада.

По-трудно е да разпознаете други млечни имитиращи артикули. След въвеждането на новите регламенти сирената за мазане и млеката се отбелязват не като „ сирене “ и „ мляко “, а като „ артикул са мазане “ или „ артикул за пиянство “. Важно е да се научите и да четете етикетите.

 Как да разпознаем имитиращите артикули?

Друг артикул, който е сложен за различаване, е сметаната, изключително готварската. Отново – разликата е в етикета и в наличието. На кутийката с имитиращ артикул ще написа „ от растителен генезис “, а в наличието постоянно участват растителни мазнини.

Тук цената не е знак, тъй като даже някои от най-скъпите марки оферират сходни растителни артикули, по тази причина постоянно четете какво консумирате.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР