Все по-разпространена е идеята, че консумацията на аспержи е подходяща

...
Все по-разпространена е идеята, че консумацията на аспержи е подходяща
Коментари Харесай

Този зеленчук помага в битката с махмурлука

Все по-разпространена е концепцията, че потреблението на аспержи е подобаваща в битката с махмурлука . Твърди се, че тази храна съдържа огромно количество антиоксидантни субстанции, които могат да оказват помощ за възобновяване на вредите, породени от алкохола.

Преди да стартираме, би трябвало да отбележим, че алкохолът не е безвреден и здравословен . Това вещество е токсично за тялото и е най-добре да го премахнете изцяло от диетата, с цел да поддържате тялото в положително положение. Въпреки това потреблението на спиртни питиета е доста обществено призната, тъй че за множеството хора е мъчно да се откажат от тях.

Истината е, че сега няма научни публикации, които да демонстрират, че аспержите форсират лекуването на махмурлука. Единственото нещо, което може да се направи по въпроса, е да се заобикаля пиенето или да се пие по-малко.

В деня след алкохолно отравяне се предлага да се пие доста вода , с цел да се компенсира загубата на течности и да се предотврати усилването на признаците на махмурлука. Тук може да се означи приносът на някои субстанции с антиоксидантна мощ. В този смисъл е значимо да се насърчи съществуването на растителни храни в диетата.

Във всеки случай е основно да се заобикаля достигането до тази неприятна обстановка, защото увреждането, което предизвиква на организма, се натрупва. При мъжете може да се следи понижаване на тестостерона, което също превишаване равнищата на кортизол . Това има катаболни и възпалителни резултати, които могат да усилят честотата на други комплицирани патологии през годините.

Въпреки че няма доказателства, че потреблението на аспержи оказва помощ в битката с махмурлука, е правилно, че позитивните свойства на тази храна за здравето са потвърдени. Аспержите съдържат висококачествени антиоксиданти.

Антиоксидантите лимитират увреждането на клетъчната ДНК, което може да предотврати развиването на болести в средносрочен проект. Те даже могат да понижат възпалението в централната нервна система.

Разбира се, пресните зелени аспержи са най-хубавият вид . Много от предлаганите консервирани други възможности нямат същото качество. Те освен концентрират по-малко потребни субстанции, само че и значима част от фибрите на продукта се губят, което се оказва решаващо за поддържане на положително положение на чревното здраве в средносрочен проект, заобикаляйки проблеми като запек.

От друга страна, това е доста гъвкава храна видяно от кулинарна позиция. Може да се употребява на салати, варени, сотирани... опциите са разнородни. Могат да се подготвят както веган и вегетариански ястия, по този начин и да се комбинират с месо и риба. Лесно е да ги въведете постоянно в диетата, с цел да се възползвате от преимуществата им. Те даже са източник на водоразтворими витамини от група В, които би трябвало да се одобряват всекидневно, защото съвсем няма запаси от тях в тялото.

Добро решение след тежка вечер е да си извършите закуска, богата на протеини и витамини . Това може да бъде пълнозърнеста препечена филийка с авокадо и яйце, гарнирана в профил с аспержи. Не забравяйте да пиете вода през целия ден.

Още от създателя:

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР