Все по-популярно става използването на слънчева енергия от гражданите на

...
Все по-популярно става използването на слънчева енергия от гражданите на
Коментари Харесай

Египет иска да доставя 42% от нужната си енергията от слънцето

Все по-популярно става потреблението на слънчева сила от жителите на Египет. Особено в провинциалните региони бойлерите, слънчевата сила оказва помощ на хиляди семейства. 

По данни на Световната банка през 2013 година три от всеки четири египетски семейства са разчитали на бутилки с пропан-бутан. Миналата година министърът на петрола Тарек ел Мола заяви, че египтяните употребяват към 800 хиляди бутилки с пропан-бутан дневно. Правителството харчи повече от 1,3 милиарда $ годишно за импорт на газови бутилки. Голяма част от популацията на Египет, изключително отвън огромните градове, затопля водата си ръчно. С новите слънчеви бойлери те ще могат да спестят време, средства и сила. Предвижда се съгласно дълготрайния проект за развиване на Египет 42% от цялата създадена сила в страната да бъде от възобновими източници. Това основава доста бизнес благоприятни условия.

 
Използваме хибриден бизнес модел. От една страна се възползваме от дотации и дарения, а въпреки това се стремим да обслужваме хора от бедните региони на страната. Насочваме се към консуматори от висок клас, предприятия и хотели, които могат да си разрешат да купуват слънчеви бойлери, и използваме приходите от тези консуматори, с цел да финансираме слънчеви бойлери за семейства с ниски приходи.
Сара Муса, бизнесмен

Омар Абделазиз, професор по инженерство в Американския университет в Кайро, твърди, че даже слънчевите бойлери да станат широкодостъпни,те надали ще заменят изцяло стандартните бойлери,особено в гъсто обитаемоте египетски градове. Въпреки това, той признава, че те са значим детайл за енергийното развиване на Египет.

 
Със слънчевите бойлери ще можем да осигурим достъп до топла вода тук-там, които в никакъв случай не са имали тази привилегия, а това е доста значимо.
Омар Абделазиз - професор по инженерство в Американския университет в Кайро

Всички тези планове са от основно значение за задачата на Египет да понижи излъчванията на парникови газове с 10% до 2030 г.   

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР