Все по-голяма част от население на Европа работи дистанционно -

...
Все по-голяма част от население на Европа работи дистанционно -
Коментари Харесай

6 от най-добрите места в света за работа от разстояние

Все по-голяма част от население на Европа работи отдалечено - наклонност, която доста се форсира от пандемията от COVID-19. И се чака тази наклонност да продължи и да се трансформира в устойчива. Изследвания демонстрират, че на континента близо 30% от хората са работили постоянно от у дома през 2022 година, напълно или в хибриден модел. За съпоставяне, през 2019 година процентът е едвам 5,5.
 IT, финанси, продажби, маркетинг, HR и най-високоплатените специалности, които можем да работим отдалечено
Най-високоплатените специалности, които можем да работим отдалечено

Ето към какво да се насочим

А отдалечената работа безусловно би могла да бъде " една крачка напред ", в случай че човек напусне освен офиса, само че и родината си. В доста страни, които обновяват техническата инфраструктура и оферират редица данъчни и други тласъци за задгранични експерти, световната стопанска система основава резистентен бизнес модел - за отдалечени, самостоятелни реализатори и цифрови номади, както ги дефинират от Еuronews.


 Снимка 635349

Разрастващата се интернационална общественост и изобилието от пространства за взаимна работа улесняват задграничните служащи да развият бизнеса си, да намерят квартира и да изградят обществена мрежа в рамките на острова. Правителството на Индонезия доста усъвършенства цифровата инфраструктура и мрежата е необятно налична в публичните зони и общи работни пространства.

Мадейра
 Снимка 635348

Докато други португалски градове като Лисабон и Порто са по-трудно налични, поради огромните разноски, Мадейра се обрисува като много по-достъпна опция за цифровите номади и задграничните отдалечени служащи. Умереният климат и местоположението на брега на океана го вършат прелъстителен за сходен вид чиновници, които търсят други възможности на работното си място. А поради последните усъвършенствания на инфраструктурата, Мадейра твърди, че има най-бързите интернет скорости в Португалия.

Талин
 Снимка 635346

Столицата на Естония е ситуирана по продължение на скалистото, красиво крайбрежие на Балтийско море. Климатът е леден, само че усъвършенстваната цифрова инфраструктура е привлекателна за работещите от разстояние. С конкурентни скорости на интернет и онлайн достъп до съвсем всяка социална услуга, Талин предлага налична опция на по-скъпите или туристически европейски градове. А главно преимущество, което Естония предлага на отдалечените служащи, е гъвкавата жилищна и визова политика.

Бермудски острови
 Снимка 635350

Абсолютно прелъщение за рисковано настроените служащи от разстояние, които желаят изцяло да се отклонят от обичайна корпоративна среда. Въпреки че островите към момента са най-вече туристическа дестинация, известна със своите плажове с розов пясък, те също по този начин разполагат и с конкурентен интернет потенциал и добре оборудвани пространства за краткотрайни назначения. Освен това данъчните кодекси не включват налог върху приходите на жителите.

Чианг Май
 Снимка 635351

Разположен в северните хълмове на, градът се трансформира в известна дестинация за по-младите цифрови номади. И това е макар съществуването на визова стратегия - изисква се държавно позволение за работа, преди задграничният служащ да може да печели приходи в страната. Специална туристическа виза разрешава на дълготрайните пътуващи да останат в Тайланд до 270 дни.

Бангалор
 Снимка 635347

Оживеният град е именуван Силиконовата котловина на поради своята софтуерна стопанска система и добре подготвена локална работна мощ. Дистанционните служащи могат елементарно да намерят ниша в бизнес региона на града. Климатът е релативно мек спрямо други райони на Индия, което го прави в действителност комфортна работна среда. Страната предлага и дълготрайна виза за задгранични експерти, които желаят да работят отдалечено.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР