Все по-голям процент хора днес живеят в постоянен стрес. При

...
Все по-голям процент хора днес живеят в постоянен стрес. При
Коментари Харесай

Свалете напрежението с правилно меню

Все по-голям % хора през днешния ден живеят в непрекъснат стрес. При доста от тях към този момент е налице табиет да заглушават нарасналата нервност и липса на въодушевление, като си доставят удоволствието да протягат ръка по-често към нездравословни храни, съдържащи излишно огромно количество въглехидрати и мазнини.

А в действителност поддържането, още повече възобновяване на виталния тонус се нуждае от повишени количества витамини и минерали.

Превъзходна противоотрова против напрежението да вземем за пример е витамин В. Доказано е, че неговият дефицит води до меланхолия и нервни разстройства.

Големи дози витамин В се съдържа в млечните артикули, яйцата, зелените зеленчуци, ядките, маята, бананите. Затова, в случай че желаете да си оправите настроението, по-добре изяжте един банан или шепа ядки, в сравнение с парче торта.

Хората под стрес не би трябвало да използват също мазни храни – нужните за организма сили могат да се набират от чаша плодов сок или плодова салата.

Ядки и пиле - диетолозите поучават също заран да се закусва с овесени ядки, които са чудесно средство против заболяванията, включително и напрежението.

За да можете в положение на стрес да запазите вашата продуктивност, яжте по-често за обяд пилешки бутчета, омлет, бъркани яйца с няколко късчета шунка или кашкавал. Тоест артикули, богати на белтъчини. Не отхвърляйте и пресни плодове и зеленчуци.

По този метод ще има още един значим резултат – рискът от възникването на сърдечно-съдови болести ще се понижи.

Усещайки апетит сред закуската, обяда и вечерята, не бързайте да похапвате чипсове, крекери, кроасани или шоколад. Те няма да ви донесат повече задоволство, а единствено непотребни килограми.

Достатъчно е да изядете някакъв плод или да изпиете чаша естествен сок, даже вода. Това ще ви помогне освен да запазите фигурата си, само че и да се справите с депресията. За вечеря най-подходяща е храната с високо наличие на скорбяла – картофи, самун, ориз.

Забравете за алкохола и даже за кафето. Алкохолът отпуска, до момента в който индивидът под стрес има потребност тъкмо от противоположното, колкото и неуместно да звучи на пръв взор.

Не изключвайте от менюто и горските плодове - боровинки с кисело мляко, малко ванилия и канела. Още една порция витамин С и калций, които ще ви създадат по-здрави, по-спокойни и по-слаби, в случай че прибавите и малко спорт към анти-стрес менюто.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР